OpenAI'ın GPT'ler için uygulama mağazası "GPT Store" açıldı

OpenAI, kullanıcıların kendi özel sohbet robotlarını paylaşabilecekleri GPT Store'u resmen açtı. Şirket aynı zamanda ChatGPT Team adlı abonelik katmanını duyurdu.
OpenAI'ın GPT'ler için uygulama mağazası

Geçtiğimiz hafta, OpenAI'ın GPT'ler için uygulama mağazasını bugünlerde açacağından bahsetmiştik. Yeni paylaşılan bilgilere göre ise GPT Store artık yayında.

GPT Builder programını kasım ayında duyurmasından bu yana OpenAI, kullanıcılar tarafından GPT adı verilen 3 milyondan fazla bot oluşturulduğunu söylemiş ve mağaza içinde haftalık olarak faydalı GPT'leri öne çıkarmayı planladığını belirtmişti. Şirket, GPT Store'u ilk olarak kasım ayında, programın duyurulması ile açmayı planlamış, ancak bu plan ilk etapta aralık ayına ve son olarak da ocak ayına ertelenmişti.

GPT Store'un açılmasından önce OpenAI, özel GPT'lerin marka yönergelerini ve kullanım politikalarını karşıladığından emin olmak için yeni bir inceleme sistemi kurduğunu söyledi. Ayrıca kullanıcıların zararlı veya güvensiz buldukları GPT'leri nasıl bildirecekleri de güncellendi. GPT Store, ChatGPT Plus ve Enterprise kullanıcılarının yanı sıra Team adlı yeni bir katmana abone olanlara da sunulacak.

ChatGPT'nin ekiplere yönelik abonelik katmanı: ChatGPT Team

ChatGPT Team ise ChatGPT'nin yaklaşık 150 kişilik daha küçük ekipleri hedefleyen ücretli bir sürümü. Yani self-servis odaklı ekiplere yönelik yeni bir abonelik planı da diyebiliriz. ChatGPT Team, ChatGPT kullanan 149 kişiye kadar olan ekipler için özel bir çalışma alanı ve ekip yönetimi için yönetici araçları sağlıyor. Bir ChatGPT Team'deki tüm kullanıcılar GPT-4, DALL-E 3 gibi araçlarını kullanabiliyor. 

OpenAI, ChatGPT Team verilerinin ve konuşmalarının modellerinden herhangi birini eğitmek için kullanılmayacağını belirtiyor. ChatGPT Team aboneleri ayrıca ekiplerinin özel ihtiyaçları için özel GPT'ler oluşturabiliyor veya mağazadaki diğer GPT'leri kullanabiliyorlar. 

ChatGPT Team, yıllık faturalandırma için kullanıcı başına aylık 25 dolar veya aylık faturalandırma için kullanıcı başına aylık 30 dolar olarak ücretlendiriliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.