Apsiyon'un 2023 yılında öne çıkan verileri

2023 yılında site yönetimleri Apsiyon üzerinden yaklaşık 126 milyon işlem yaptı.
Apsiyon'un 2023 yılında öne çıkan verileri

Apartman ve site yönetimi yazılımı Apsiyon, 22 binden fazla apartman ve site, 1.5 milyonun üzerinde konut ve 3.5 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. 2023 yılında site yönetimleri Apsiyon üzerinden yaklaşık 126 milyon işlem yaptı. Paylaşılan bilgilere göre; site sakinlerinin açtığı 206 bini aşkın iş talebinin yüzde 88’i ise çözüme kavuşturuldu.

Buna ek olarak platform üzerinden 29 milyon e-posta ve 29 milyon SMS gönderildi. Şirketin paylaştığına göre; bu sayede site yönetimleri yaklaşık 198 bin saate denk gelen zaman tasarrufu elde etti. 

Ayrıca Apsiyon apartman ve site aidatlarına ilişkin 2023 yılına ait veriler yayınladı. Site sakinleri yaklaşık 886 bin 130 adet aidat ödemesi yaptı. Toplamda ise 1 milyon 250 bin 772 adet aidat ödemesi yapıldı. Bu arada Apsiyon üzerinden yönetilen toplam bütçe 28.750.524.474 TL oldu. 

2023 yılında aidatlar Türkiye genelinde önceki yıla kıyasla yüzde 97 oranında arttı

Paylaşılan bilgilere göre; 2023 yılında aidatlar Türkiye genelinde önceki yıla kıyasla yüzde 97 oranında arttı. En yüksek site aidatları ise sırasıyla; Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep’te görüldü.

2023 yılının aidat ortalamasında rekor Muğla’nın 

2023 yılının aidat ortalamasında rekor Muğla’nın olurken, İstanbul’un daire başına düşen aidat ortalamasında ise rekorun sahibi bu yıl Beşiktaş oldu. 2.607 TL ile Muğla daire başı aidat ortalaması en yüksek il olurken, Beşiktaş’ta aidat ortalaması 5 bin TL'yi aştı. Bu arada İzmir ve Ankara’da aidat ortalaması 3 bin TL'ye ulaştı. Daire başına en düşük aidat ortalamasına sahip il ise 228 TL ile Kırklareli oldu. 

Paylaşılan bilgilere göre; 24 milyon 639 bin 477 online banka hareketi, site yönetimlerine iletildi. Bununla beraber site sakinleri 962 bin 680 rezervasyon yaptı. 

Apsiyon CEO’su Kudret Türk yapay zekâ ve makine öğrenimini Apsiyon’un birçok modülünde kullandılarını dile getirdi: 

“11 yıldır toplu yaşam alanlarının verimli yönetilmesi için çalışıyoruz. Yöneticilerin, günlük operasyonları kolayca takip etmelerini sağlıyoruz. Yöneticilere, profesyonel yönetim firmalarına ve site sakinlerine pek çok konuda fayda sağlıyoruz. Yönetim süreçlerinin daha iyi bir noktaya taşınması için yapay zekâ ve makine öğrenmesini Apsiyon’un birçok modülünde ve özelliğinde kullanıyoruz. Teknoloji her gün büyük bir hızla ilerlemeye devam ediyor. Çok yakın bir gelecekte yapay zekâ teknolojisinin sektörümüzün ayrılmaz bir parçası olacağını biliyoruz. Türkiye’nin milli yazılımı olarak yaşam alanlarının yönetim süreçlerinin dijitalleşmesine öncülük ediyoruz. Tesis Yönetim Sektörü’ne ilkler kazandırmaya devam etmek için çalışıyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.