Yaklaşık 200 bin adet Apple Vision Pro satıldı

Resmi olarak 2 Şubat'ta satışa sunulacak olan Apple Vision Pro, 19 Ocak'ta ön siparişe açılmıştı. O günden bugüne yaklaşık 200 bin adet Vision Pro satıldığı iddia ediliyor.
Yaklaşık 200 bin adet Apple Vision Pro satıldı

Apple'ın uzun süredir beklenen karma gerçeklik gözlüğü 2 Şubat'ta resmi olarak satışa sunuluyor. Ancak öncesinde şirket ürünü ön satışa açmıştı ve buna göre şu anda yaklaşık 200 bin adet Apple Vision Pro satıldı. 

Apple, Vision Pro için ön siparişleri 19 Ocak'ta kabul etmeye başladı, bu nedenle karma gerçeklik gözlüğü ABD'de 10 gündür satın alınabiliyor. Geçtiğimiz pazartesi günü Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın cihaz için ön sipariş hafta sonu boyunca tahmini 160 bin ila 180 bin Vision Pro birimi sattığını iddia etmişti. Şimdiki verilere bakıldığında ise satışların o zamandan beri biraz yavaşlamış olduğunu görmek mümkün. 

Lansman günü eve teslim Vision Pro'lar ön siparişlerin başlamasından birkaç saat sonra tükenmişti ve kısa bir süre sonra mağazadan teslim alma seçenekleri eklenmişti. Bu nedenle ilk siparişlerin ardından cihaza olan ilginin biraz azalmaya başlaması da pek şaşırtıcı değil.

Ming-Chi Kuo, Vision Pro'ya yönelik talebin hızla azalabileceğini söylüyor. Vision Pro'nun fiyatı 3.500 dolar, bu da onu birçok tüketicinin alım gücünün dışına çıkarıyor. Apple'ın yaklaşık yarım milyon Vision Pro üretmesi bekleniyor.

Bu arada YouTube ve Spotify'ın Apple Vision Pro için uygulama desteği sunmayacağını hatırlatalım. Ayrıca Apple Vision Pro onarımının maliyetinin 2 bin 399 doları bulabileceği de iddia ediliyordu. Bu bile ürünün satın alınmasında veya alınmamasında önemli bir kıstas olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.