Apple Vision Pro onarımının maliyeti 2 bin 399 doları bulabilir

Apple'ın cihaz için oluşturduğu onarım ve servis sayfasına göre, AppleCare+'ınız olsa bile Vision Pro'nun onarılması çok maliyetli olacak.
Apple Vision Pro onarımının maliyeti 2 bin 399 doları bulabilir

Apple'ın uzun süredir beklenen karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'nun, 2 Şubat'ta satışa sunulacağı bilgisini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Üstelik Vision Pro için geliştirilen uygulamalar da şimdiden uygulama mağazasında yerini almaya başladı. Ancak şimdi ortaya çıkan bilgiler, Apple Vision Pro'nun beklenenden daha maliyetli olabileceğini ortaya koyuyor. 

Şirketin cihaz için oluşturduğu onarım ve servis sayfasına göre, AppleCare+'ınız olsa bile Vision Pro'nun onarılması çok maliyetli olabilecek. Kulaklığın kapak camı çatlarsa, değiştirilmesi için 799 dolar ödemek gerekecek. Diğer hasar türleri ile yapılacak ödeme 2 bin 399 dolara kadar çıkabilecek ki bu da yeni bir cihaz almaya kıyasla 1.100 dolara daha ucuza gelmiş olacak. 

AppleCare+ için ödeme yapıyorsanız dahi bu fiyatların pek de ucuz olmadığını söylemek mümkün. Hasarlı bir kapak sınıfı veya başka herhangi bir onarım türü, uzatılmış garantinin aylık 25 dolarlık ücretine ek olarak kullanıcıya 299 dolara mal olacak. Ürün, Apple'ın kendisine değil de üçüncü bir tarafa tamir ettirilse bile, Vision Pro'nuzu ileride başka bir tamir için Apple'a gönderdiğinizde sorun yaşama ihtimaliniz de epey yüksek. Ayrıca cihazın çok yeni olması nedeniyle üçüncü taraflarda birçok parçasının bulunmaması gibi bir durum da söz konusu olabilir.

Apple, telefonları ve bilgisayarları için mevcut bir kendi kendine onarım programına sahip. Şirket Vision Pro'yu bu programa ekleyebilir, ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği belirsiz. 

Vision Pro modelinin fiyatı ise daha önce de açıklandığı gibi 3 bin 499 dolar olacak. Vision Pro'nun numaralı lensler ile kullanılabileceğini de ekleyelim. Vision Pro'yu numaraları lensler ile kullanmak isteyen kullanıcıların ise lensler için 149 dolar ekstra ödeme yapmaları gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.