Spotify, AB'deki iPhone kullanıcıları için uygulama içi satın alımları aktifleştiriyor

Avrupa'daki Spotify kullanıcıları, bölgenin yeni rekabet yasasının bir sonucu olarak mart ayından itibaren platform içinden sesli kitap ve abonelik planları satın almaya başlayabilecek.
Spotify, AB'deki iPhone kullanıcıları için uygulama içi satın alımları aktifleştiriyor

Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) birçok büyük teknoloji şirketinin çeşitli güncellemeler yapmasına neden oluyor. Bu kapsamda Spotify da yeni bir uygulamaya gidiyor. İsveçli dijital müzik platformu, yaptığı açıklamada, Avrupa'daki Spotify kullanıcılarının, bölgenin yeni rekabet yasasının bir sonucu olarak mart ayından itibaren platform içinden sesli kitap ve abonelik planları satın almaya başlayabileceğini belirtti.

Spotify, Apple'ın App Store kurallarına bağlı maliyetlerini (yüzde 30'luk komisyon) karşılamak için aylık aboneliklerinin fiyatını yükseltmek zorunda kaldığını iddia ederek yıllardır yasal bir savaşın içindeydi. Şirketin yeni hamlesi, Spotify'ın App Store üzerinden yapılan satın alımlar için uyguladığı ve uygulama geliştiricileri ile teknoloji devi arasında uzun süredir anlaşmazlık kaynağı olan yüzde 30'luk ücretten kaçınmasına da yardımcı olacak. 

Spotify bir blog yazısında, "Apple'ın yıllarca size tekliflerden, bir şeyin ne kadar tuttuğundan, hatta nereden ve nasıl satın alacağınızdan bahsedemeyeceğimiz kuralları vardı. DMA (Dijital Piyasalar Yasası), nihayet AB'deki fırsatlar, promosyonlar ve daha değerli ödeme seçenekleriyle ilgili ayrıntıları paylaşabileceğimiz anlamına geliyor." dedi.

Tüm büyük teknoloji şirketlerinin 7 Mart'a kadar uyması gereken DMA kapsamında, şirketler kendi ürün ve hizmetlerine rakiplerine davrandıkları gibi davranmakla yükümlü. Buna rağmen Apple, Avrupa Birliği'nin, App Store'un tamamını bloğun yeni dijital antitröst listesine alma kararına itiraz etmeyi planlıyor. Bu konuda neler yaşanacağını ise ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.