Microsoft'un şirket değeri 3 trilyon dolar barajını aştı

Aralık ayında bu yana şirket değeri 2,8 - 2,9 trilyon dolar seviyelerinde seyreden Microsoft, hisse değerinin yüzde 1,5 oranında artması ile birlikte 3 trilyon dolar barajını aştı.
Microsoft'un şirket değeri 3 trilyon dolar barajını aştı

Apple'ın şirket değerinin 3 trilyon dolar barajını geçtiğini 2022 yılının Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Apple'ın ardından şirket değeri 3 trilyon dolar barajını geçen ikinci şirket ise Microsoft oldu. Aralık ayında bu yana şirket değeri 2,8 - 2,9 trilyon dolar seviyelerinde seyreden Microsoft, hisse değerinin yüzde 1,5 oranında artması ile birlikte 3 trilyon dolar barajını aştı.

Apple, yaklaşık 2 yıl önce 3 trilyon dolar barajını geçtiğinde Microsoft'un şirket değeri 2,5 trilyon dolar seviyesinde. Microsoft'un 2,5 trilyon şirket değerinden 3 trilyon dolar şirket değerine ulaşması ise tam olarak 2 yıl sürdü. Şu an Apple'ın 3 trilyon dolarlık şirket değerine sahip olduğunu da hatırlatalım.

Microsoft şu an için şirket değeri anlamında ikinci konumunda olsa da arada çok küçük bir fark var. Hatta haftalarda Microsoft'un şirket değeri anlamında Apple'ı birkaç kez geride bıraktığını da ekleyelim. Apple'ın şirket değeri uzun zamandır 2,8 trilyon dolar ile 3 trilyon dolar arasında seyrediyor. Microsoft, sahip olduğu momentum ile birlikte ilerleyen dönemde Apple'ı geride bırakabilir.

Microsoft'un yükselişindeki en büyük pay ise şüphesiz yapay zeka odağında attığı adımlar olarak karşımıza çıkıyor. Şubat ayında arama motoru olan Bing'e ChatGPT desteği ekleyen Microsoft, bu hamlesi ile oldukça önemli bir başarı yakaladı. Son 5 yıla baktığımızda ise Microsoft'un hisse değerinin 107 dolardan 402 dolara kadar çıktığını görüyoruz. Yapay zeka odağındaki hamlelerin devam etmesi ile birlikte Microsoft'un şirket değerinin daha da yükseldiğini görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.