Spotify, kullanıcılarının App Store üzerinden ödeme yapmasına izin vermeyecek

Spotify, App Store aracılığıyla müzik streaming hizmetine abone olan müşterilerin Apple platformunu kullanarak ödeme yapmasına izin vermeyeceğini açıkladı.
Spotify, kullanıcılarının App Store üzerinden ödeme yapmasına izin vermeyecek

Spotify, App Store aracılığıyla müzik streaming hizmetine abone olan müşterilerin Apple platformunu kullanarak ödeme yapmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Bu kapsamda şirket, App Store‌ aboneliği kullanarak ödeme yapan premium kullanıcılarına değişiklik yapmaları gerekeceğini bildirmek için e-postalar göndermeye başladı.

Aslında Spotify, müşterilerinin son yedi yıldır ‌App Store‌ üzerinden Spotify Premium aboneliğine kaydolmasına izin vermiyor. ‌App Store‌ Spotify abonelikleri sadece 2014 ve 2016 yılları arasında mevcuttu ve o dönem bu şekilde üyelik alan kullanıcılar App Store üzerinden ödeme yapmaya devam etti. Yani Spotify'ın bu şekilde ödeme yapan halihazırda oldukça kısıtlı bir kitlesi bulunuyor. Ancak şirket, şimdi bunun da önüne geçiyor. 

Spotify'ın App Store üzerinden ödeme yapan kullanıcılarına gönderdiği e-postada şu ifadeler yer alıyor:

Spotify Premium'a katıldığınızda abone olmak için Apple'ın faturalandırma hizmetini kullandığınız için sizinle iletişim kuruyoruz. Maalesef artık bu faturalandırma yöntemini bir ödeme şekli olarak kabul etmiyoruz.

Son fatura dönemi sonunda ‌App Store‌ üzerinden aboneliği olan Spotify müşterilerinin hesapları ücretsiz reklam destekli hizmete geçirilecek ve bu kullanıcıların daha sonra Spotify web sitesini kullanarak Premium'a yeniden abone olmaları gerekecek. Ancak yukarıda da dediğimiz gibi bu değişiklik çok fazla kullanıcıyı etkilemeyecek.

Şirketlerin App Store üzerinden üyelikleri kabul etmemesinin en önemli nedeni, Apple'ın bu ücretlerden aldığı yüksek komisyon. Bu nedenle birçok uygulama kendi platformu üzerinden satış yapmayı tercih ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.