Türk Devletleri için yeni nesil finans uygulaması Turan, 35 milyon TL yatırım aldı

Turan'ın 35 milyon TL'lik yatırımı turu, United Payment liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, United Payment haricinde ise Turan'ın mevcut yatırımcıları arasında yer alan APY Ventures katıldı.
Türk Devletleri için yeni nesil finans uygulaması Turan, 35 milyon TL yatırım aldı

Türk Devletleri için bir neobank olma hedefi ile kurulan Turan'ı ilk olarak 2022 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Mart ayında ise Birleşik Ödeme, Colendi Ventures, APY Ventures, KT Portföy, Tera Portföy, Neo Portföy Türkaz Yatırım Fonu, Re-Pie ve Caucasus Ventures'tan 20 milyon TL yatırım alan Turan, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Turan tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 35 milyon TL devam yatırımı aldı. Turan'ın 35 milyon TL'lik yatırımı turu, United Payment liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, United Payment haricinde ise Turan'ın mevcut yatırımcıları arasında yer alan APY Ventures katıldı. Alınan 35 milyon TL'lik yeni yatırım ile birlikte Turan'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 75 milyon TL'ye ulaştığını da ekleyelim.

2022 yılının Mayıs ayında Özgür Bayraktar tarafından kurulan Turan, Türk Devletleri arasında para transferi gerçekleştirilmesine odaklanıyor. Para transferlerine Azerbaycan ile başlayan Turan, şu an için Azerbaycan'ın yanı sıra Kazakistan, KKTC, Kırgızistan ve Özbekistan’a da para transferi yapılmasını sağlıyor. 300 binden fazla müşteriye sahip olan Turan'ın Azerbaycan ve Özbekistan'da ofisler açtığını da paylaşalım. 

Turan'ın Orta Asya’nın en büyük finans uygulaması olacağını ve bu misyonlarında onlara ilk günden beri güvenmeye ve inanmaya devam eden, birlikte çıktıkları bu yolculukta tüm finansal altyapılarını sağlayan görünmez güçleri olan United Payment’a teşekkür ettiklerini belirten Turan Kurucusu Özgür Bayraktar, bu devam yatırımının stratejik iş birliklerinin derinleşmesi açısından önemli bir basamak olduğunu düşündüklerini de aktardı.

United Payment olarak yatırım yaptıkları girişimleri açıldıkları yurt dışı pazarlarda da desteklediklerini ve onların United Payment ile birlikte büyümelerine önem verdiklerini paylaşan United Payment CEO’su İlker Sözdinler ise kurulalı 14 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen 300 bini geçen müşteri sayısı, 500 milyona koşan işlem hacmi ve 70 binden fazla kart kullanıcısıyla Turan’ın, bu süreçteki gelişimi ve ulaştığı başarısından dolayı gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.