Ekşi Sözlük için erişim engeli kaldırıldı

21 Şubat 2023 tarihinden beri kapalı olan Ekşi Sözlük'ün erişim engeli kaldırıldı.
Ekşi Sözlük için erişim engeli kaldırıldı

21 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'nin önde gelen sosyal platformlarından Ekşi Sözlük, BTK kararı ile erişime kapatılmıştı. Akabinde 2 Mart 2023'te ise Ekşi Sözlük'e erişim engelinin kaldırılmasına karar verilmiş ve platform, kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçtiğini açıklamıştı.

Ne yazık ki durum istenildiği gibi olmadı ve Ekşi Sözlük tekrar erişime engellendi. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğiʼnin Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği itirazı onaylayarak Ekşi Sözlükʼe erişim engeli getirilmesini kesinleştirdi.

O gün bugündür Ekşi Sözlük için işlerin pek iyiye gittiğini söyleyemeyiz, zira platform sürekli domain değiştirerek varlığını idame ettiriyordu. Son olarak eksisozluk111.com domain'i ile hizmet veren Ekşi Sözlük'ün erişim engeli ise artık tamamen kaldırıldı. Yani şu anda, eskiden olduğu gibi eksisozluk.com üzerinden platforma erişmek mümkün.

BTK'nın sitesine baktığımızda da herhangi bir erişim engelinin kalmadığını görüyoruz.

Platform, geçtiğimiz günlerde şöyle bir açıklama yapmıştı ve erişim engelinin kaldırılması da bu açıklamadan sonra gerçekleşti:

Merhaba, sizlerle daha önce paylaştığımız gibi, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin 22/02/2023 tarihli ve 2023/1532 d.iş sayılı kararıyla eksisozluk.com’a erişimin engellenmesine karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştuk.

Bugün, Anayasa Mahkemesi'nin başvurumuzu değerlendirdiğini ve karara bağladığını öğrendik. Mahkeme, erişim engellemesi kararının Anayasa'nın 26. maddesi ile güvence altına alınan ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi. İfade özgürlüğü ihlalinin sonuçlarını ortadan kaldırmak amacıyla, kararın bir örneğinin Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmesine ve yeniden yargılama yapılmasına karar verildi. Bu çerçevede eksisozluk.com’a yeniden erişim sağlanması için hakimliğin karar vermesini bekliyoruz.

Mücadelemizi hukuk ve adalete olan inancımızı kaybetmeksizin sürdürdük. Anayasa Mahkemesi'nin kararı inancımızı güçlendirdi. Bu zorlu süreçte yanımızda olan tüm kullanıcılarımıza teşekkür ederiz.

Her zaman olduğu gibi, ifade özgürlüğünü yaşatmak ve korumak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.