Ekşi Sözlük'e erişim engelinin kaldırılmasına karar verildi (Güncellendi)

Ekşi Sözlük'e erişim engelinin kaldırılmasına karar verildi. Platform, kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçtiğini açıkladı.
Ekşi Sözlük'e erişim engelinin kaldırılmasına karar verildi (Güncellendi)

Hatırlarsanız 21 Şubat tarihinde Ekşi Sözlük'e BTK kararıyla erişim engeli gelmişti. BTK web sitesinde yer alan bilgilere göre eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmişti. Ekşi Sözlük, 9 gün kapalı kaldıktan sonra bugün bir açıklama paylaşıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yaptığımız itiraz Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğince kabul edildi ve erişim engelinin kaldırılmasına karar verildi. Kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçiyoruz. Hukuka inanmaya devam edeceğiz."

An itibarıyla bazı kullanıcılar platforma girebildiklerini söylerken, şu anda kendi adıma VPN'siz giremediğimi belirtmem gerek. Ancak alınan bu karar sonrasında, Ekşi Sözlük kısa bir süre sonra erişime yeniden açılacaktır. 

Güncelleme:

Ekşi Sözlük'ün dün alınan karar ile erişime açılacağı açıklanmıştı. Ancak şimdi yeni alınan kararla Ekşi Sözlük tekrar erişime engellendi. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğiʼnin Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği itirazı onaylayarak Ekşi Sözlükʼe erişim engeli getirilmesini kesinleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.