Google CEO'su Sundar Pichai, bu sene daha fazla işten çıkarma olacağını söyledi

Sundar Pichai, şirketin büyük hedeflere ulaşmak istediğini ve bu hedeflere ulaşabilmek için zorlu kararlar alınması gerektiğini açıkladı.
Google CEO'su Sundar Pichai, bu sene daha fazla işten çıkarma olacağını söyledi

Fitbit'in kurucuları James Park ve Eric Friedman'ın şirketi bırakmasıyla Google'ın, Voice Assistant biriminde yüzlerce kişiyi işten çıkarma kararı aldığını aktarmıştık. Dün de Google'ın reklam satış ekibinden yüzlerce çalışanının işine son verdiğini söylemiş ve şirketin 30 bin kişilik reklam satış grubunu etkileyen işten çıkarmaların devam edeceği tahmin edildiğini belirtmiştik

11 Ocak'tan bu yana çeşitli departmanlarda binlerce çalışanın işten çıkarılmasının ardından beklenen duyuru Google CEO'su Sundar Pichai'den, şirket içi bir paylaşımla geldi. Pichai, Google çalışanlarına yazdığı bir iç yazıda, şirketin bu yıl içinde daha fazla kişiyi işten çıkarma ihtimalinin bulunduğunu ifade etti. 

Sundar Pichai, yazısında şirketin büyük hedeflere ulaşmak ve öncelikli alanlara yatırım yapmak istediğini paylaştı. Ancak bu hedeflere ulaşabilmek için zorlu kararlar alınması gerektiğini ifade etti. Google CEO'su, şirket içinde birçok bölümü etkileyen işten çıkarmaların devam edeceği bilgisini paylaştı.

Yazısında, bu yılki işten çıkarmaların, geçen yılki büyük çaplı işten çıkarmalarla karşılaştırıldığında daha küçük ölçekte olacağını belirtti. Sundar Pichai, ilerleyen dönemde daha fazla iş gücü azaltımı olabileceğini ifade ederken, bazı değişikliklerin halihazırda duyurulduğunu, ancak ekiplerin ihtiyaçlara göre kaynak tahsis kararları alabileceğini ve bu nedenle belirli iş rollerin etkilenebileceğini açıkladı.

Aslında Pichai'nin açıklamalarına göre, şirketin büyük hedeflere ulaşmak, öncelikli alanlara yatırım yapmak ve işleyişi basitleştirmek amacıyla zorlu kararlar almak istediği ifade ediliyor. Genel olarak bu tür kararlar genellikle şirketin operasyonel verimliliğini artırmak, maliyetleri düşürmek veya belirli stratejik hedeflere odaklanmak için veriliyor.

Bu konuda neler yaşanacağını ise ilerleyen dönemde göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.