WhatsApp Kanallar'a gelen yeni özellikler: Sesli mesaj gönderme ve anket oluşturma

Yayına alındığından bu yana çok fazla güncelleme ile karşılaşmayan WhatsApp Kanallar'a şimdi bazı özellikler eklendi.
WhatsApp Kanallar'a gelen yeni özellikler: Sesli mesaj gönderme ve anket oluşturma

WhatsApp'ın, yöneticilerin tek yönlü olarak metin, fotoğraf, video, çıkartma ve anketler gönderebileceği bir yayın aracı olan Kanallar özelliği, ilk olarak eylül ayında kullanıma sunulmuştu. Yayına alındığından bu yana çok fazla güncelleme ile karşılaşmayan WhatsApp Kanallar'a şimdi ise bazı özellikler eklendi.

Yeni güncellemelerden ilki sesli mesaj gönderebilme özelliği. Buna göre ünlüler gibi kanal yöneticileri ve sahipleri de artık gruplarına sesli mesaj gönderebilecek. Meta, Porto Rikolu sanatçı Bad Bunny'nin bunu test eden ilk ünlü olduğunu, ancak bugün bu özelliği geniş çapta kullanıma sunduğunu söylüyor.

Sesli mesajlar WhatsApp'ın en popüler özelliklerinden biri ve görünüşe göre, WhatsApp kullanıcıları her gün uygulamada 7 milyar sesli mesaj gönderiyor. Bu nedenle Meta için bu özelliği Kanallar'a getirmek halihazırda beklenen bir yenilikti.

Sesli güncellemelere ek olarak, yöneticiler artık sohbette takipçilerinin yanıtlayabileceği anketler de paylaşabiliyor. Ayrıca, WhatsApp artık takipçilerinin her zaman en son haberlerle güncel olduğundan emin olmak isteyen Kanallar'ın 16'ya kadar yöneticiye sahip olmasına izin veriyor.

Şirket ayrıca kanal güncellemelerini kişisel WhatsApp durumlarında, yani uygulamanın hikayeler kısmında, paylaşma özelliğini de kullanıma sunuyor. Instagram, kullanıcıların Kanallar'daki gönderileri hikayelerine eklemelerine olanak tanıyan benzer bir özelliğe sahip. Bu da kanal yöneticilerinin ağlarındaki kişileri kanalları hakkında bilgilendirmeleri için güzel bir yol sunuyor.

WhatsApp, Kanallar'ın hızla büyüdüğünü ve ayda 500 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.