Samsung Galaxy S24 ailesi, Google Gemini destekli yapay zeka özellikleri ile tanıtıldı

Samsung'un yeni akıllı telefon ailesi olan Samsung Galaxy S24, yapay zeka özellikleri ile birlikte tanıtıldı.
Samsung Galaxy S24 ailesi, Google Gemini destekli yapay zeka özellikleri ile tanıtıldı

Akıllı telefonlarda yapay zeka devriminin başladığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse Google, geçtiğimiz Ekim ayında tanıttığı Pixel 8 akıllı telefon ailesinde pek çok yapay zeka özelliğine yer vermişti. Günlük hayatımızın değişmez bir parçası haline gelmeye başlayan yapay zeka özellikleri, akıllı telefonlarda da karşımıza çıkmaya devam ediyor. 

Akıllı telefon ekosisteminin en önemli oyuncuları arasında yer alan Samsung, Galaxy S24 ailesini dün gece düzenlediği bir etkinlikle birlikte tanıttı. Samsung Galaxy S24 ailesini, gücünü yapay zeka teknolojilerinden alan pek çok yeni özellik sunuyor.

Akıllı telefonun en temel rolü olan iletişimi geliştirmeyi amaçlayan yapay zeka özellikleri sunan Galaxy S24, dil bariyerini ortadan kaldırmak için Live Translate isimli bir uygulama kullanıyor. Yapay zeka destekli bir çeviri uygulaması olan Live Translate, telefon görüşmelerini iki yönlü ve gerçek zamanlı olarak hem sesli hem de metin desteğiyle çevrilebiliyor.

Canlı konuşmalar, bölünmüş ekranda görünecek şekilde, anında çevrilebiliyor, böylece karşı karşıya duran kişiler diğer kişinin söylediklerinin metin dökümünü de okuyabiliyor. 

Galaxy S24 ailesi ile sunulan bir diğer önemli yapay zeka özelliği ise Chat Asistanı olarak karşımıza çıkıyor. Chat Asistanı ise mesajlar yazmaktan tutun da sosyal medya için başlıklar üretmeye kadar pek çok farklı senaryoda kullanılabiliyor. Chat Asistanı, halihazırda yazdığınız bir mesajın tonunu değiştirmek için de kullanılabiliyor.

Samsung, Galaxy S24 ile gelen resmi klavyesine de yapay zeka özellikleri ekledi. Yapay zeka destekli klavye, mesajları, e-postaları ve daha fazlasını 13 dil arasında gerçek zamanlı olarak çevirebiliyor. Yapay zeka özellikleri sunan bir diğer Galaxy S24 uygulaması ise Samsung Notes. Yapay zeka destekli not asistanı, size notlarınız ile ilgili özetler sunabiliyor.

Önceden hazırlanmış formatlarla not almayı kolaylaştıran bir şablon oluşturma imkanı da sunan Not Asistanı kısa bir ön izlemeyle notların kolayca fark edilmesini sağlayan formatlar da sunuyor. Ses Kaydı Asistanı ise birden fazla konuşmacının olduğu durumlarda bile ses kayıtlarını yazıya dökmek, özetlemek ve hatta çevirmek için yapay zeka ve Konuşmadan Metne (text-to-speech) teknolojilerini kullanıyor.

Google tarafından sunulan Circle to Search özelliği de ilk olarak Galaxy S24 ailesi ile birlikte kullanıma sunuldu. Bu özellik, yapay zeka desteği ile birlikte hızlı bir şekilde online aramalar yapmanızı sağlıyor. Circle to Search, telefonun ekranındaki herhangi bir nesne çember içine alınarak kullanılabiliyor.

ProVisual Engine teknolojisi sayesinde, görüntü yakalama yeteneklerini dönüştüren ve bir çekimin ayarlarını yapmaktan içerikleri sosyal medyada paylaşmaya kadar her adımda yapay zeka kullanan Galaxy S24 ailesi, fotoğrafları düzenlemek için de yapay zekadan yararlanıyor.

Galaxy S24 serisi kullanıcılarının yapay zeka özellikleri dahilinde verilerin online olarak işlenmesini devre dışı bırakabilen Gelişmiş Zeka ayarları aracılığıyla, sundukları verilerin yapay zeka deneyimlerinin geliştirilmesinde ne ölçüde işlenebileceğine izin vereceklerini bütünüyle kontrol edebildiklerini de ekleyelim.

Samsung, kullanıcılarına yapay zeka özellikleri sunmak için Google Cloud ile iş birliğine gitti. Google'ın Vertex AI'ı üzerinde çalışan Gemini Pro ve Google DeepMind'ın bugüne kadarki en gelişmiş metinden görüntüye aktarma (text-to-image) teknolojisi Imagen 2, iş birliği kapsamında Galaxy S24 ailesinin kullanımına sunuldu. 

Vertex AI üzerinde çalışan Gemini Pro, Google Cloud ile Samsung'a yapay zeka odaklı güvenlik, emniyet, gizlilik ve veri uyumluluğu gibi yetenekler de sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.