Siber güvenlik girişimi Anchor, INVEST101 fonu kapsamında yatırım aldı

Türkiye Kalkınma Fonu ve ODTÜ TEKNOKENT ortaklığıyla kurulan INVEST101 fonu, kurucuları arasında Emre Köksal'ın yer aldığı Anchor'a yatırım yaptı.
Siber güvenlik girişimi Anchor, INVEST101 fonu kapsamında yatırım aldı

Türkiye Kalkınma Fonu ve ODTÜ Teknokent ortaklığıyla kurulan INVEST101 fonu kapsamında siber güvenlik girişimi Anchor’a yatırım yapıldı. Yatırımın mali detayları paylaşılmadı.

Merkezi Ohio'da bulunan ve Emre Köksal ile Harihara Varma Indukuri tarafından hayata geçirilen Anchor, şeffaf bir şifreleme, sürekli çok faktörlü erişim kontrolleri ve dijital vasiyet zinciri kombinasyonu ile korumayı veri üzerinde yapabilen bir SaaS platformu. Patentli gelişmiş güvenlik algoritmaları sayesinde Anchor platformu, veri sahibinin kontrolünü zaman ve veri lokasyonundan bağımsız kolay bir şekilde yönetebilmesini sağlıyor.

Aldığı bu yeni yatırım ile Anchor, hedef pazarlarda müşteri kazanımını hızlandırmayı amaçlıyor. 

Türkiye Kalkınma Fonu'nun yatırımla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

Türkiye Kalkınma Fonu olarak, Anchor'ın küresel ölçekte büyüme ve ürün geliştirme süreçlerinde yanında olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Yeni nesil teknolojilere yaptığımız yatırımlar ile ülkemizin geleceğine değer katmaya devam edeceğiz.

Türkiye Kalkınma Fonu ve ODTÜ Teknokent ortaklığında kurulan INVEST101 fonunun amacı, erken aşamadaki teknoloji girişimlerini sermaye yatırımları, mentorluk ve ağlara erişim imkanları ile buluşturarak büyüme aşamasına geçmelerine katkı sağlamak. Bu kapsamda Türkiye'de kurulu veya varlıklarının en az yüzde 80'i Türkiye'de olan girişimlere yatırım yapılıyor. İkinci kapanışını 2023 yılında gerçekleştiren INVEST101, hedef fon büyüklüğünü 10 milyon dolar üzerinden kapattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.