SentinelOne, PingSafe'i yaklaşık 100 milyon dolara satın aldı

SentinelOne, Peak XV tarafından desteklenen PingSafe'i yaklaşık 100 milyon dolara satın aldı.
SentinelOne, PingSafe'i yaklaşık 100 milyon dolara satın aldı

2020 yılında yapay zeka tabanlı siber güvenlik girişimi SentinelOne'ın 267 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. SentinelOne, Peak XV tarafından desteklenen PingSafe'i yaklaşık 100 milyon dolara satın aldığını açıkladı. Satın almanın finansal detayları henüz açıklanmamış olsa da; satın alma için belirlenen tutarın 100 milyon doları aştığı belirtildi.  

2021 yılında kurulan PingSafe, Hindistan merkezli görece yeni ve küçük bir güvenlik şirketi olarak karşımıza çıkıyor. 100 kişilik ekibi ile faaliyet gösteren PingSafe, 50 müşteriye sahip. Girişimin müşterilerinin ağırlıklı olarak Hindistan'da bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Geçtiğimiz yıla kadar adeta gizlilik modunda operasyonlarını yürüten girişim, Peak XV'in tohum platformu Surge tarafından desteklendi. Bu kapsamda PingSafe'in toplamda 3,3 milyon dolar yatırım aldığını da belirtelim.

Bu satın alma ile birlikte PingSafe'in CNAPP yetenekleri, SentinelOne'ın yapay zeka güvenlik platformuyla birleşecek. PingSafe paylaştığı blog gönderisinde müşterilerinin kesintisiz olarak hizmet almaya devam edeceğini vurguladı. Paylaşılan bilgilere göre PingSafe'in SentinelOne'a katılmasıyla PingSafe müşterileri yüksek bir bulut güvenliği çözümü kazanacak. 

Satın alma aynı zamanda Hindistan pazarı için de önem arz ediyor. PingSafe, Hindistan ekosisteminde tohum seviyesinden en hızlı exit yapan şirketler arasında yer aldı. PingSafe'in özellikle SaaS ürünler geliştiren Hindistan merkezli girişimcilere ilham verdiğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.