Yapay zeka tabanlı siber güvenlik girişimi SentinelOne, 267 milyon dolar yatırım aldı

SentinelOne, Tiger Global, Sequoia, Insight Partners, Third Point Ventures ve Qualcomm Ventures'ın katıldığı yatırım turunda 267 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi ise yeni yatırımla birlikte 3,1 milyar dolara ulaştı.
Yapay zeka tabanlı siber güvenlik girişimi SentinelOne, 267 milyon dolar yatırım aldı

Dizüstü bilgisayarları izlemek ve güvenliğini sağlamak için ağın tüm ucunda çalışan makine öğrenimi tabanlı bir çözüm geliştiren SentinelOne, Tiger Global, Sequoia, Insight Partners, Third Point Ventures ve Qualcomm Ventures'ın katıldığı yatırım turunda 267 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi ise yeni yatırımla birlikte 3,1 milyar dolara ulaştı.

Şirketin şu anda topladığı 430 milyon dolar göz önüne alındığında yeni yatırım, büyük olasılıkla satın almalar için kullanılacak. Bunun yanı sıra yeni yatırımdan, şirket içi ürün geliştirme, satış ve pazarlama için de bütçe için de harcamalar yapılacak. SentinelOne'ın kurucusu ve CEO'su Tomer Weingarten, ilerleyen dönemde şirketin halka arzını gerçekleştirmeyi düşündüklerini, ancak şu anda bunun için acelelerinin olmadığını söylüyor.

2013 yılında Kaliforniya'da kurulan SentinelOne, akıllı telefonlar ve laptopların güvenliğini sağlamak için makine öğrenimi temelli bir çözüm sunuyor. SentinelOne, geçtiğimiz şubat ayında da 200 milyon dolar yatırım almıştı. Şirketin o dönemki değerlemesi ise 1,1 milyar dolardı. Kısacası SentinelOne da pandemi döneminde kendine değer katan şirketlerden biri olmayı başardı. Ancak Weingarten, hala şirketin kat etmesi gereken birkaç yılı olduğunu söylüyor. 

Siber güvenlik pazarının, şu anda inanılmaz derecede aktif olduğunu söyleyebiliriz. SentinelOne'ın Microsoft, CrowdStrike, Kaspersky, McAfee ve Symantec gibi birçok rakibi olsa da, şirketin de pazarda güçlü bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Zira platform, yalnızca uç noktaları ve güvenlik açıklarını tespit etmek için değil, aynı zamanda davranış modelleri ve çeşitli koruma, tespit ve yanıt modlarını uygulamak için otomatik olarak çalışma fikri etrafında inşa edildi. Bu da şirketin rakiplerinden ayrılmasına yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.