200 milyon dolar yatırım alan SentinelOne, 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Makine öğrenme ve yapay zeka teknolojileri sayesinde siber güvenlik sorununa çözüm sunmayı hedefleyen SentinelOne, önemli bir yatırım aldığını duyurdu.
200 milyon dolar yatırım alan SentinelOne, 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Dijital dünyanın en büyük problemlerinden biri haline gelen siber güvenlik üzerine çalışan pek çok girişim bulunuyor. Makine öğrenme ve yapay zeka teknolojileri sayesinde bu soruna çözüm sunmayı hedefleyen SentinelOne, önemli bir yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre 200 milyon dolar yatırım alan SentinelOne, 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn da oldu. SentinelOne'ın aldığı son yatırımın üzerinden sadece 8 ay geçtiğini de hatırlatalım. 2017 yılının Ocak ayında 70 milyon dolar yatırım alan SentinelOne, geçtiğimiz yılın Haziran ayında ise 120 milyon dolar yatırım almıştı.

Insight Partners liderliğinde gerçekleşen 200 milyon dolarlık yatırım turuna Tiger Global Management, Qualcomm Ventures LLC, Vista Public Strategies of Vista Equity Partners ve Third Point Ventures da katıldı. 

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre 200 milyon dolarlık yatırım müşteri taleplerini karşılamak için kullanılacak. 2013 yılında Kaliforniya'da kurulan bir girişim olan SentinelOne, akıllı telefonlar ve laptopların güvenliğini sağlamak için makine öğrenimi temelli bir çözüm sunuyor

Paylaşılan bilgilere göre 3 bin 500'ü aşkın müşteriye ulaşan girişim, bir önceki yıl ile kıyaslandığında gelirlerini ise iki katına çıkardı. Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda da bulunan SentinelOne kurucu ortağı ve CEO'su Tomer Weingarten, halka arzın bir sonraki mantıklı adım olabileceğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.