Yabancı dil öğrenmek isteyenler için 10 mobil uygulama

Yabancı dil öğrenme uygulamaları, kelime dağarcığını zenginleştirmekten, dil bilgisi kurallarını pekiştirmeye kadar çeşitli becerileri geliştiriyor.
Yabancı dil öğrenmek isteyenler için 10 mobil uygulama

Yabancı dil bilmenin, özellikle de çok akıcı şekilde İngilizce konuşmanın hayatı kolaylaştırdığı bir gerçek. Dil öğrenme ve iletişim becerileri, küresel olarak büyük bir değere sahip. İnsanlar, iş, eğitim, seyahat ve kültürel etkileşim için birçok alanda farklı dilleri öğrenmeye ve geliştirmeye ihtiyaç duyuyor. Bu noktada yabancı dil öğrenme uygulamaları, dil becerilerini geliştirmek isteyenler için kilit bir rol oynuyor.

Bu uygulamalar, geniş bir yelpazede dil öğrenme imkanları sunuyor. Kullanıcıların kişisel tercihlerine ve öğrenme hızlarına uygun programlarda öğrenme sürecini geliştiriyor. Yabancı dil öğrenme uygulamaları, kelime dağarcığını zenginleştirmekten, dil bilgisi kurallarını pekiştirmeye kadar çeşitli becerileri geliştiriyor. Bu uygulamalar sayesinde dil öğrenmek, biraz daha kolay, eğlenceli ve kişiselleştirilmiş olabiliyor. Kimi uygulamalar oyunlarla, aktivitelerle dil becerilerini geliştirmeyi sunarken, bazıları da kelime dağarcığını genişletmek için pratik araçlar sunuyor.

Gelin, en iyi yabancı dil öğrenme uygulamalarını yakından inceleyelim:

Duolingo

Yabancı dil öğrenme uygulamalarının en bilineni elbette Duolingo. Dil öğrenme sürecinizi oyunlaştırarak daha eğlenceli ve bağımlılık yaratan bir hâle getiren platform, Carnegie Mellon University’de profesör Luis von Ahn ve yüksek lisans öğrencisi Severin Hacker tarafından 2009 yılında faaliyete geçti. Duolingo, kullanıcıların kelime dağarcığını genişletmek, dil bilgisi kurallarını öğrenmek ve telaffuz becerilerini geliştirmek için alıştırmalar sunuyor.

Uygulama öncelikle kullanıcıların seviyelerini belirliyor, günlük pratik yapmayı teşvik ediyor Öğrenme sürecini eğlenceli kılmak için ödül sistemleri ve seviye atlama gibi motivasyon unsurları içeriyor. Duolingo'da temel içerikler ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor.

Babbel

Almanya'da 2007'de Markus Witte, Thomas Holl ve Julie Hansen tarafından kurulan Babbel, yabancı dil öğrenmek isteyenler için ideal bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Pandemi döneminde Babbel'in ücretli kullanıcı sayısı 10 milyonu aştı. Uygulama İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça, Portekizce, Türkçe, Hollandaca, İsveççe, Norveççe, Danca, Endonezce, Lehçe ve İngilizce dahil olmak üzere 14 dili destekliyor.

Babbel, günlük hayatta pratik yaparak başlayarak İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmenizi sağlayan bir uygulama. Dil uzmanları tarafından hazırlanmış sesli dersler ve interaktif diyaloglarla zenginleştirilmiş bir içeriğe sahip. Genellikle dersler, 10-15 dakika sürüyor. Uygulamanın ücretsiz olarak sunulan bir versiyonu bulunsa da, daha kapsamlı özellikler ve içerikler için Premium üyelik gerekiyor. 

Memrise

Özellikle kullanıcıların seyahat sırasında kullanabileceği pratik konuşmalar ve kelime dağarcığına odaklanarak dil öğrenmesine yardımcı olan bir uygulama olarak ön plana çıkıyor. Memrise, kullanımı kolay bir uygulama olarak nitelendiriliyor. 

Memrise, Learning With Locals isimli programla kullanıcıların öğrendiği dilin konuşulduğu ülkede yaşayan veya o dilin ana dili konuşan insanlarla yapılan eğitici videolar, pratikler veya etkileşimli içerikler sunuyor. Bu içerikler, dil öğrenme sürecini daha gerçekçi ve pratik odaklı hale getirerek öğrencilere dilin doğru kullanımını, akıcılığı ve yerel deyimleri anlama fırsatı veriyor.

MemBot adında bir GPT destekli sohbet robotu, konuşma becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyor.Memrise, kelime dağarcığına odaklandığı için bazı eksileri de beraberinde getirebiliyor. Memrise'in ücretsiz bir versiyonu var. Memrise Pro için aylık 15 dolar, yıllık 90 dolar veya ömür boyu üyelik için 200 dolar ödemeniz gerekiyor.

Busuu

2008 yılında Bernhard Niesner ve Adrian Hilti tarafından kurulmuş bir dil öğrenme platformu Busuu, kullanıcının dil becerilerini geliştirmeyi sağlayacak çeşitli dil seviyelerine yönelik dersler sunuyor. A1 (başlangıç seviyesi) ile B2 (orta seviye) arasındaki dil kurslarına, herhangi bir yerden ve herhangi bir zamanda mobil cihazlarınızdan veya internet üzerinden eş zamanlı olarak erişilebiliyor.

Busuu, okuma, yazma, dinleme ve konuşma gibi dört temel dil becerisini geliştirmek için çeşitli araçlar sunuyor. Program, dil bilgisi alıştırmaları, kelime kartları, interaktif alıştırmalar ve gerçek hayattan videolar gibi kaynaklar aracılığıyla dil öğrenme sürecinizi destekliyor. Ayrıca, öğrenilen dil becerilerini pratik etme imkanı sunan dil değişim özelliği ve kullanıcıların birbirlerinin çalışmalarını değerlendirip geri bildirim sağlayabileceği interaktif bir ortam da bulunuyor.

Bu platform, dil öğrenme sürecini kişiselleştirmenize olanak tanıyor. Kullanıcılar, kendi hızlarında ilerleyebilir, ilgi alanlarına ve öğrenme tarzlarına uygun içerikleri seçebiliyor ve dil seviyelerine göre uygun dersleri tercih edebiliyor. Böylece kullanıcılar, öğrenme deneyimini daha etkili ve özelleştirilmiş hale getirme imkanı buluyor.

Busuu, 14 farklı dil sunuyor. Busuu'nun ücretsiz bir versiyonu bulunuyor. Canlı derslerin fiyatı ders başına 13 dolardan başlıyor. Busuu Premium ise aylık 14 dolar, altı aylık 51 dolar veya yıllık 83 dolardan fiyatlandırılıyor.

Lirica

Dil öğrenme sürecini eğlenceli hale getirmek amacıyla popüler şarkılar ve videoları kullanılan Lirica, şarkı sözlerini analiz ederek, parçalara ayırıyor. Bu yöntemle kullanıcının kelime dağarcığını geliştirmeye yardımcı oluyor. Bu analizler aracılığıyla kullanıcının argo ifadeleri ve dilin günlük kullanımını anlama becerisini artıyor.

Bazı kullanıcılar, Lirica'nın dil öğrenmede yardımcı olduğunu ancak farklı kaynaklarla birleştirilerek daha etkili bir öğrenme deneyimi sağlanabileceğini düşünüyor. Bu sebeple, uygulama yalnız başına kullanıldığında tam anlamıyla tatmin edici olmadığı söyleniyor. Uygulama aylık 9 dolardan kullanıma sunuluyor

Mondly

Mondly, dil öğrenmeyi eğlenceli ve etkileşimli hale getirmeyi amaçlayan renkli bir uygulama olarak ön plana çıkıyor. Uygulama, farklı konulara odaklanmış kısa dersleri içeren modüllerden oluşuyor. Bu dersler, genellikle günlük yaşamda karşılaşabileceğiniz konulara dayanıyor. 

Mondly, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Uygulama içinde bulunan liderlik tablosu, quiz'ler ve meydan okuma gibi özellikler, kullanıcıları daha fazla öğrenmeye teşvik ediyor.

Ancak Mondly, dil bilgisi kurallarını detaylı bir şekilde açıklamak yerine daha çok kelime ve ifadeler üzerinde odaklanıyor. Yani, uygulama kelime dağarcığınızı geliştirmenize yardımcı oluyor. Ancak dil bilgisi kurallarını anlama konusunda eksik kalabiliyor. Bu da kullanıcıların dilin yapısını anlamada zorluk yaşamasına neden oluyor. Uygulama aylık 10 dolar üzerinden fiyatlandırılıyor

Rosetta Stone

Dil becerilerini geliştirmeye odaklanan etkileşimli dil programları sunan Rosetta Stone, kullanıcıların kısa derslerle dinleme ve konuşma pratiği yapmanızı sağlıyor. Kullanıcılar, platformun içeriğine kolay erişilebiliyor. Uygulama üzerinden çevrimiçi özel derslere katılma imkanı bulunuyor.

Bu uygulama dinleme, konuşma, okuma ve yazma gibi becerileri geliştirmeye odaklanıyor. Rosetta Stone, görsel ve işitsel materyaller, etkileşimli egzersizler ve interaktif içerikler aracılığıyla dil öğrenmeyi destekliyor. Kullanıcıların kendi hızlarında ilerleyebileceği bir yapıya sahiptir ve öğrenme sürecini pratik odaklı olarak şekillendiriyor. Uygulamanın aylık kullanım ücreti ise 12 dolar.

Drops

Görsel öğrenmeye odaklanarak kelime dağarcığını geliştirmeye yönelik bir dil öğrenme uygulama olarak biliniyor. Uygulama 39 farklı dil seçeneği sunuyor. Drops, günlük belirlediğiniz zaman dilimlerinde, çeşitli kategorilerde kelime ve ifadeler öğretiyor.

Resimlerle desteklenmiş bir öğrenme yöntemi sunuyor.  Uygulama dil bilgisi, konuşma pratiği ya da telaffuz üzerine odaklanmadan, sadece kelime öğretiyor. Dil öğrenmeyi eğlenceli bir deneyim haline getirirken temel kelime dağarcığını güçlendirmeye yönelik bir uygulama olarak ön plana çıkıyor. Kullanıcının yemek, seyahat, iş ve teknoloji gibi farklı alanlarda kelime ve ifadeler öğrenmesine olanak sağlıyor. Drops'un Premium üyeliği 13 dolar, yıllık abonelik 70 dolar ve ömür boyu üyelik ücreti ise 160 dolar üzerinden fiyatlandırılıyor.

HelloTalk

Zackery Ngai tarafından 2017 yılında faaliyete geçen uygulama150'den fazla dil seçeneği sunuyor. HelloTalk, dünya çapında kullanıcıları bir araya getirerek dil öğrenme sürecini pratik yapma ve etkileşimli iletişim yoluyla geliştirme amacını taşıyor.

Kullanıcılar, uygulama üzerinden farklı dillerdeki insanlarla mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü sohbet edebiliyor, dil becerilerini geliştirebiliyor ve yeni kültürleri keşfedebiliyor. Bu platform, kullanıcıların anadillerini öğrenirken aynı zamanda başkalarına kendi ana dillerini öğretmelerine olanak sağlıyor. Uygulama ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. 

Pimsleur

Dil öğrenme yöntemleri alanında uzmanlaşan Dr. Paul Pimsleur tarafından geliştirilen bir dil öğrenme programı olarak ön plana çıkıyor. Pimsleur, öğrencilere hızlı bir şekilde bir dilde iletişim kurabilme yeteneği kazandırmayı amaçlayarak tekrar, telaffuz ve anlama üzerine odaklanıyor.

Pimsleur'un dersleri, temel konuşma becerilerini geliştirmek için sesli dersler ve tekrarlarla oluşturuluyor. Yeni kelimeleri ve ifadeleri öğretirken, doğru telaffuzun önemini vurguluyor ve anlama yeteneğini güçlendiriyor. Aylık 15 dolardan fiyatlandırılıyor.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.