Block rakibi SumUp, 285 milyon euro yatırım aldı

SumUp, Sixth Street Growth ve Bain Capital Tech Opportunities liderliğinde 285 milyon euro yatırım aldı.
Block rakibi SumUp, 285 milyon euro yatırım aldı

İngiltere merkezli SumUp, Sixth Street Growth ve mevcut yatırımcılardan Bain Capital Tech Opportunities liderliğinde 285 milyon euro yani yaklaşık 306.6 milyon dolar yatırım aldı. Yatırıma katılım gösterenler arasında Fin Capital ve Liquidity Group yer aldı. 

Bu yeni yatırım turu ile birlikte toplam yatırım miktarı 2.4 milyar dolara ulaştı. Yatırımın değerleme özelindeki finansal detayları açıklanmadı, ancak bu yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi 8.6 milyar doların üzerine ulaştığını söyleyebiliriz. 

Bu noktada 2022 yılında gerçekleşen 590 milyon euroluk yatırım turunda 8.6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını da hatırlatalım. Girişim o dönemde aslında yaklaşık 21,5 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı hedeflemekteydi. 

SumUp'ın rakipleri

SumUp'ın rakipleri arasında ABD merkezli PayPal ve Square yer almakta. PayPal'ın hisse başına değeri 300 dolardan yaklaşık 60 dolar seviyesinin altına düşerken, Jack Dorsey'in girişimi Square ve çatı şirketi Block, zirveye çıktığı dönemden yüzde 25 daha yüksek değere sahip. 2016 yılında Square'ın Avrupalı rakipleri SumUp ve Payleven'ın güçlerini birleştirdiğini sizlere aktarmıştık

Bununla beraber Klarna'nın değerlemesi son yatırım turundan bu yana yüzde 85 düşerken, 2022 yılında 1 milyar dolar yatırım ile 40 milyar dolar değerlemeye ulaşan Checkout'un değerlemesi ise 10 milyar dolara geriledi. Ödeme girişimleri odağını yavaş yavaş kredi alanına çevirirken, SumUp da işletmelerin belli bir limite kadar nakit avans veya işletme kredisi almalarını sağlayan yen bir hizmet ile gündeme geldi. 

SumUp'ın gelecek planlarına baktığımızda yakın zamanda halka arz gerçekleştirmeyeceğini söyleyebiliriz. Şirket, büyümesini sürdürmek için ise satın almalar ve birleşmeler gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.