Atlassian, ürünlerine üretimsel yapay zekayı entegre etti

Atlassian, yapay zeka destekli özelliklerle iş akışlarını verimlendiriyor. Yeni özellikler, çalışanların verilere daha kolay erişimini sağlayarak iş süreçlerini hızlandırıyor.
Atlassian, ürünlerine üretimsel yapay zekayı entegre etti

Yapay zeka destekli özelliklerin iş akışlarını verimli hale getirme potansiyeli, çalışanların daha etkin bir şekilde görevlerini yerine getirmesine olanak tanıyor. Yeni çalışanlar için entegrasyon sürecini kolaylaştırma ve şirket içi terminolojiyi açıklama konusunda yapay zekanın rolü, işe yeni başlayanların adaptasyon sürecini hızlandırabilir. 

Atlassian, iş birlikçi yazılım ürünlerinde yapay zeka özelliklerini genişleterek, müşterilerine verilere daha kolay ve hızlı erişim sağlama yolunda önemli adımlar atıyor. Bu gelişme, kullanıcıların şirket içi verilere konuşarak ve sorgulayarak ulaşmasını, aynı zamanda anlık iç görülere erişebilmesini hedefliyor.

Atlassian Intelligence adı verilen yeni özellikler, Nisan ayında beta aşamasına geçmişti. Şirketin kendi yapay zeka modelleriyle birlikte ChatGPT'de kullanılan OpenAI'ın GPT-4 teknolojisiyle desteklenmişti.

Ürünlerinin teknik veya teknik olmayan pek çok ekip için projeleri planlama, izleme ve hizmet sunma süreçlerinde yardımcı olduğunu söyleyen Atlassian Intelligence Başkanı Sherif Mansour, "Yapay zeka, müşterilerimize verilere daha etkili bir şekilde erişme ve farklı ekip çalışmalarında üretkenliği artırma imkanı sunuyor" ifadelerini kullandı. 

Bu yeni özellikler, kullanıcıların Jira adlı proje takip yazılımında hızlı müşteri yanıtları oluşturmasına ve Confluence takım işbirliği platformunda belgeleri özetleyerek projelere daha kolay hakim olmasına olanak tanıyacak.

Atlassian'ın müşterileri arasında yer alan Domino's Pizza, yeni özellikleri kullanarak yöneticilerin raporlarını daha hızlı ve özlü bir şekilde inceleyebildiğini belirtti.

Şirket ayrıca, Jira Query Language için doğal dil ipuçları ve SQL aramaları gibi özelliklerle veri analizini daha anlaşılır ve erişilebilir hale getirdiğini duyurdu. Atlassian'ın sunduğu bu yapay zeka destekli özellikler, çalışanların verilere daha kolay erişmesini sağlarken şirketlerin daha verimli çalışmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Bu yenilikler, iş süreçlerini daha hızlı ve etkili bir şekilde yönetmek isteyen şirketler için önemli bir adım gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.