Robot teknolojisine odaklanan sağlık girişimi EndoQuest, 42 milyon dolar yatırım aldı

Kurt Azarbarzin tarafından faaliyete geçen EndoQuest, endoluminal robotik teknoloji üzerine odaklanmış bir şirket olarak tanımlanıyor.
Robot teknolojisine odaklanan sağlık girişimi EndoQuest, 42 milyon dolar yatırım aldı

Robot teknolojisine odaklanan sağlık girişimi EndoQuest, 42 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turuna CE Ventures, McNair Interests ve Puma Venture katıldı.

2017 yılında kurulan şirket yeni yatırımı yasal düzenlemelerde gereken adımları atmak ve Ar-Ge çalışmaları yapmak için kullanacağını açıkladı. 

Kurt Azarbarzin tarafından faaliyete geçen EndoQuest, endoluminal robotik teknolojisi üzerine odaklanmış bir şirket olarak tanımlanıyor. Endoluminal teriminin tıp alanında vücudun iç kısımlarındaki boşluklarda gerçekleştirilen işlemleri ifade ettiğini belirtelim. Bu noktada şirket, gastrointestinal sistem ve benzeri iç bölgelerde minimal invaziv cerrahi işlemleri gerçekleştirmek için esnek robotik cerrahi sistemler geliştiriyor. Bu sistemler, vücudun doğal açıklıkları veya minimal kesiler aracılığıyla endoluminal ve tek bir insizyonla cerrahi müdahaleler yapılmasına imkan tanıyor.

Bu teknoloji, geleneksel cerrahiye kıyasla hastalar için birçok avantaj sunuyor. Daha az müdahale olması nedeniyle hastanın iyileşme süresi kısalabiliyor, açılan yaranın enfeksiyon riski azalabiliyor. Ayrıca doku hasarı daha az olabiliyor ve ameliyat sonrası izlerin görünürlüğü azaltılabiliyor.

EndoQuest'in bu alandaki çalışmaları, cerrahi müdahalelerdeki geleneksel yöntemlere alternatif bir yaklaşım sunarak hastaların yaşamını iyileştirebilecek potansiyele sahip. Bu teknolojinin aynı zamanda cerrahi süreçleri daha etkili hale getirerek sağlık hizmeti sunucularına da katkı sağlayabileceği düşünülüyor. Bu nedenle, endoluminal robotik teknoloji, cerrahi pratiği ve hastaların bakımı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Şirket bu alanda tek değil. Gerçek zamanlı görüntüleme, yapay zeka ve robot teknolojilerini bir araya getiren Mendaera, geçen Ağustos ayında 24 milyon dolar yatırım aldı

Hastaneler için yardımcı robot geliştiren Diligent ise geçen Eylül ayında 25 milyon dolar yatırım aldığı haberiyle gündeme geldi. Diligent'in Moxi adlı robotu, malzeme getirmek, laboratuvar numunelerini teslim etmek, ilaç teslim etmek gibi görevleri yerine getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.