Yapay zeka girişimi AssemblyAI, 50 milyon dolar yatırım aldı

AssemblyAI'ın 50 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, ABD merkezli Accel Partners liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka girişimi AssemblyAI, 50 milyon dolar yatırım aldı

Sesi veya videoyu yazıya dönüştürmek için yapay zeka destekli API sunan bir girişim olan AssemblyAI'ı ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. AssemblyAI tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

AssemblyAI'ın 50 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, ABD merkezli Accel Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Accel'in haricinde ise Insight Partners, Smith Point Capital, Daniel Gross, Nat Friedman ve Y Combinator katıldı.

Alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte AssemblyAI girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 115 milyon dolara ulaştı. AssemblyAI'ın aktardığı bilgilere göre alınan yeni yatırım, Ar-Ge çalışmaları ve ekibin büyütülmesi için kullanılacak. Şu an için 115 çalışana sahip olan AssemblyAI, önümüzdeki yıl çalışan sayısını yüzde minimum yüzde 50 oranında artırmayı da hedefliyor.

Kullanıcılarına sesi veya videoyu metne dönüştürmek için yapay zeka destekli tek bir API sunan AssemblyAI, 2017 yılında Dylan Fox tarafından San Francisco'da kuruldu. AssemblyAI tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin ücretli kullanıcıları bir önceki yıla oranla yüzde 200 artarak 4 bine ulaştı. AssemblyAI'ın API'ı ise günde 25 milyonu aşkın çağrı alıyor.

Ses verilerini yazıya dökmek, anlamak ve analiz etmek için yapay zeka modelleri geliştirmenize odaklanan AssemblyAI, 200 bini aşkın geliştirici tarafından aktif olarak da kullanılıyor. AssemblyAI'ın çözümü, otomatik transkripsiyon, konu algılama ve içerik denetimi için 80'den fazla dilde hizmet veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.