Instagram ve Messenger için çapraz mesajlaşma özelliği kaldırılıyor

2023'ün Aralık ayının ortasından itibaren Instagram'da Facebook hesaplarıyla sohbet edemeyeceksiniz.
Instagram ve Messenger için çapraz mesajlaşma özelliği kaldırılıyor

Meta, uygulama ailesi içindeki çapraz mesajlaşma özelliklerini sonlandırıyor. İlk olarak 2020 yılında Messenger deneyimini Instagram'a taşıdığını duyuran şirket, bir süre sonra Facebook, Messenger ve Instagram DM’i birleştiren yeni mesajlaşma deneyimini Türkiye’deki kullanıcıların ilgisine sunmuştu

Söz konusu mesajlaşma özelliğiyle birlikte tüm Instagram ve Messenger kullanıcıları, her iki uygulama üzerinde de erişilebilir olmuştu. Bu sayede Instagram üzerinden gönderilen mesajlar ve yapılan görüşmeler Instagram uygulamasında kalırken, Messenger kullanıcıları kişiler Instagram’daki bağlantılarına uygulamayı indirmelerine gerek kalmadan mesaj gönderebildi. Aynı şekilde, Instagram kullanıcıları da Messenger’daki kişilere ulaşabildi.

Bu değişiklik kullanıcıları nasıl etkileyecek? 

Özelliğin hayata geçmesinden yaklaşık 3 yıl sonra bu entegrasyon fikrinden geri adım atıldı. Instagram yardım merkezinde yer alan bilgilere göre; 2023'ün Aralık ayının ortasından itibaren Instagram'da Facebook hesaplarıyla sohbet edemeyeceksiniz.

Uygulamalar arası iletişim devre dışı kaldığı için Instagram'dan Facebook hesaplarıyla yeni konuşmalar veya aramalar başlatmanız mümkün olmayacak. Bununla beraber Facebook hesaplarıyla yaptığınız tüm mevcut sohbetler salt okunur hale gelecek. Bu kapsamda ne siz ne de başkalarının bu sohbetlerde yeni mesajlar gönderemeyecek.

Ayrıca Facebook hesapları Hareket Durumunuzu veya bir mesajı görüp görmediğinizi görüntüleyemeyecek.

Son olarak Facebook hesaplarıyla yaptığınız mevcut sohbetlerin, Facebook veya Messenger'daki gelen kutunuza taşınmayacağını belirtelim. 

Facebook hesaplarıyla konuşmalara devam etmek için ise Facebook hesabınızdan Messenger ya da Facebook üzerinden yeni bir sohbet başlatmanız gerekecek. 

Bu değişikliğin neden yayına alındığı konusunda kapsamlı bir bilgi paylaşılmadı. Ancak değişikliğin Avrupa'nın Dijital Piyasalar Yasası (DMA) ile ilgili olduğu düşünülüyor. Yasa kapsamında büyük şirketlerin mesajlaşma platformları arasında müşterek çalışabilirlik sunması gerekmekte. Hatta Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası WhatsApp'ı nasıl etkileyeceğini daha önce sizlere aktarmıştık. WhatsApp'ın, DMA'ya uyum sağlanması adına "Üçüncü Taraf Sohbetleri" özelliği hazırladığı bilinmekte. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.