OpenAI mühendislerinin yıllık kazançları 800 bin dolara ulaşıyor

Sektörde çalışanların ödemesi, maaşın yanı sıra hisse ve bonuslar aracılığıyla da yapılıyor. Böyle bakıldığında OpenAI mühendislerinin kazancı 800 bin dolara ulaşıyor.
OpenAI mühendislerinin yıllık kazançları 800 bin dolara ulaşıyor

Sam Altman'ın istifasının ardından 500'den fazla OpenAI çalışanının, imzaladıkları açık bir mektupla, yönetim kurulunu istifaya çağırdığını sizlere aktarmıştık. Hem Microsoft'un ısrarcı yaklaşımı hem de çalışanların desteğiyle Sam Altman, OpenAI'a geri dönse de; çalışanların bu kendine güvenen tavrı akıllarda iz bıraktı. Bununla beraber OpenAI mühendislerinin maaşları da konuşulmaya başlandı. 

Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere göre; OpenAI çalışanlarının kazancı yılda 800 bin dolara ulaşıyor. Aslına bakarsanız Meta, Google ve Amazon gibi şirketlerde çalışanların maaşları da yıllık 6 haneli meblağlara ulaşıyor. Teknoloji şirketlerinde, yapay zeka alanında uzmanlaşan çalışanlar, diğer mühendislere kıyasla, yüzde 8 ila yüzde 12.5 daha fazla kazanç elde ediyor. 

OpenAI'daki pek çok mühendislik rolünün maaş skalası ise 200 bin ila 300 bin dolar arasında. Bununla beraber, özel uzmanlık gerektiren rollerin yıllık maaşı 450 bin dolara ulaşmakta.

Yapay zeka araştırmacılarının yıllık maaşı 1 milyon dolara ulaşıyor

Bildiğiniz üzere teknoloji sektöründe çalışanların ödemesi maaşın yanı sıra hisseler ve bonuslar aracılığıyla da yapılıyor. Böyle bakıldığında OpenAI mühendislerinin kazancı yılda 800 bin dolara ulaşıyor. Ayrıca The New York Times'ın paylaştıklarına göre; bazı yapay zeka araştırmacıları yıllık bir milyon doların üzerinde maaş alabiliyor.

Yapay zeka devrimi yaşadığımız bu dönemde teknoloji şirketleri, makine öğrenimi konusunda yetenekli uzmanları işe almak istiyor. Bu alanda uzmanlaşan sınırlı sayıda profesyonel nedeniyle, şirketler, çalışanlara hem yüksek maaş hem de şirket için çeşitli yetkiler veriyor. Bu da bizlere OpenAI'da çalışanların, şirket içindeki etkisini açıklıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.