WhatsApp'ın e-posta ile hesap doğrulama özelliği kullanıma sunuldu

WhatsApp, tıpkı telefon numaraları gibi e-posta adreslerinin de WhatsApp hesaplarına eklenmesi olanak tanımaya başladı. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar, e-posta adresleri ile birlikte hesap doğrulaması gerçekleştirebilecekler.
WhatsApp'ın e-posta ile hesap doğrulama özelliği kullanıma sunuldu

WhatsApp'ın tek cihazda birden fazla hesap kullanma özelliğini duyurduğunu geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Platformuna yeni özellikler eklemeye devam eden WhatsApp, hesap doğrulması için önemli bir adım attı. Hatırlatmak gerekirse WhatsApp hesaplarının doğrulanması sadece SMS olarak gönderilen kodlar ile birlikte gerçekleştirilebiliyordu.

Sunduğu yeni özellik ile bu durumu değiştiren WhatsApp, tıpkı telefon numaraları gibi e-posta adreslerinin de WhatsApp hesaplarına eklenmesi olanak tanımaya başladı. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar, e-posta adresleri ile birlikte hesap doğrulaması gerçekleştirebilecekler.

Kaynak: Wabetainfo

Bir süredir WhatsApp'ın beta versiyonunda test edilen özellik, bugün itibarıyla iOS kullanıcıları için resmen sunuldu. E-posta ile hesap doğrulama özelliğinin SMS ile hesap doğrulamanın yerini almadığını sadece bir alternatif olarak sunulduğunu da ekleyelim.

Kısacası kullanıcılar, bundan sonra hem SMS ile hesap doğrulama hem de e-posta ile hesap doğrulama seçeneklerini kullanabilecekler. E-posta adresinizi WhatsApp'ın ayarları içinde yer alan hesap menüsünden ekleyebilirsiniz. E-posta adresinizin sadece hesap doğrulama için kullanılacağını ve başka kullanıcılar tarafından görülemeyeceğini de ekleyelim.

E-posta ile hesap doğrulama seçeneği gelmiş olsa da WhatsApp'ta hesap açmak için hala bir telefon numarasına sahip olmanız gerekiyor. WhatsApp, telefon numaralarının yerini alabilecek kullanıcı isimleri üzerinde çalışsa da bu özellik hala kullanıma sunulmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.