WhatsApp, kullanıcı adı ve ekran paylaşımı özellikleri üzerinde çalışıyor

Kullanıcı adı özelliği, kullanıcıların hesaplarına bağlayabilecekleri bir kullanıcı adı seçmesini sağlarken, ekran paylaşımı düğmesi ise video aramalarda kullanıcıların karşılıklı olarak ekranlarındaki içerikleri paylaşmasına destek oluyor.
WhatsApp, kullanıcı adı ve ekran paylaşımı özellikleri üzerinde çalışıyor

Mesajlaşma devi WhatsApp kullanıcı adı ve ekran paylaşımı başta olmak üzere pek çok yeni özellik üzerinde çalışıyor. Kullanıcı adı özelliği, Androd'in 2.23.11.15 beta versiyonunda karşımıza çıkarken, beta test kullanıcıları, ekran paylaşımı özelliğiyle Android sürümünün 2.23.11.19 versiyonunda karşılaştı. 

Kullanıcı adı özelliği, kullanıcıların hesaplarına bağlayabilecekleri bir kullanıcı adı seçmesini sağlıyor. Bu özellik sayesinde ilerleyen dönemde WhatsApp kullanıcılarının birbirlerini telefon numarası yerine kullanıcı adı üzerinden bulabilmesi olası. Kullanıcı adı ile gerçekleştirilen sohbetlerin uçtan uca şifreli olduğunu da ekleyelim. 

Ekran paylaşımı düğmesi ise video aramalarda kullanıcıların karşılıklı olarak ekranlarındaki içerikleri paylaşmasını sağlıyor. Paylaşım esnasında aramanın da belli bir kısmı paylaşılmış oluyor. Eski Android cihazlara sahip kişiler, özelliğe erişemeyebilir. Aynı şekilde birden fazla kişiyle yaptığınız video aramalarda taraflardan biri eski Android cihazlardan birine sahip ise özellik hiç kimse tarafından kullanılamayabilir. 

Beta test kullanıcılarının ilgisine sunulan özellikler arasında status archive ayarı da yer almakta. İşletmeler, durum arşivi olarak tercüme edebileceğimiz status archive sayesinde WhatsApp durumlarını 24 saatin ardından arşivleyebiliyor ve daha sonrasında tekrar paylaşabiliyor. Bu özelliğin şu an için yakın bir zamanda işletmelerin tamamına açılması beklenmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.