Gizlice ses kayıtları alan Android uygulaması, Google Play Store'dan kaldırıldı

Android ekosisteminin popüler ses ve ekran kaydetme uygulamalarından biri olan iRecorder — Screen Recorder, kullanıcılarından herhangi bir izin almadan belli aralıklarla ses kaydı alıyor.
Gizlice ses kayıtları alan Android uygulaması, Google Play Store'dan kaldırıldı

Teknoloji dünyasının gelişmesi ile birlikte siber güvenlik tehditleri de çok daha önemli bir hale geldi. Hayatımızın değişmez bir parçası haline gelen mobil uygulamalar, siber güvenlik anlamında önemli bir tehlike oluşturuyor. Özellikle Android cihazların, güvenlik konusunda sorunlara sahip olduğunu geçtiğimiz yıllarda pek çok kez sizlere aktarmıştık. 

Siber güvenlik şirketi ESET tarafından yapılan bir araştırmaya göre popüler bir Android uygulaması, gizlice kullanıcılarının seslerini kaydediyor. ESET'in aktardığı bilgilere göre Android ekosisteminin popüler ses ve ekran kaydetme uygulamalarından biri olan iRecorder — Screen Recorder, kullanıcılarından herhangi bir izin almadan belli aralıklarla ses kaydı alıyor.

2021 yılının Eylül ayında Google Play mağazası üzerinden kullanıcılara sunulan iRecorder — Screen Recorder, uzun bir süre sorunsuz çalıştı. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise bir güncelleme alan iRecorder — Screen Recorder, güncellemenin ardından ise bir siber güvenlik sorununa dönüştü.

iRecorder — Screen Recorder, yapılan güncellemenin ardından her 15 dakikada bir 1 dakikalık ses kayıtları almaya başladı. ESET'in aktardıklarına göre güncelleme ile birlikte uygulamaya AhRat isimli bir kod eklendi. Bu kod, gizlice akıllı telefonların mikrofonuna erişebiliyor. 

iRecorder — Screen Recorder uygulamasının bugüne kadar 50 binden fazla indirildiğini de ekleyelim. Uygulamanın gizlice ses kaydettiği ortaya çıktıktan sonra Google Play mağazasından kaldırıldı. Uygulama hala telefonunuzda yüklü ise silmenizi öneririz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.