Nvidia CEO'suna göre yapay zeka ile herkes bilgisayar programcısı olabilir

Nvidia CEO'su Jensen Huang, yapay zekanın artık herkesin bilgisayar programcısı olabileceği anlamına geldiğini ve insanlar arasındaki dijital uçurumu kapatmaya başladığını söyledi.
Nvidia CEO'suna göre yapay zeka ile herkes bilgisayar programcısı olabilir

Nvidia CEO'su Jensen Huang, yapay zekanın artık herkesin bilgisayar programcısı olabileceği anlamına geldiğini; çünkü kişilerin tek yapması gerekenin bilgisayarla konuşmak olduğunu söyledi. Huang, üretimsel yapay zekanın, konuşma da dahil olmak üzere birden çok girdi biçimini anlayabilmesinin bunun önünü açabileceğini belirtti.

Yapay zeka, insanlar arasındaki dijital uçurumu kapatmaya başladı

Huang'ın söylediği en önemli şey, yapay zekanın insanlar arasındaki dijital uçurumu kapatmaya başladığı. Zira Jensen Huang, bu sayede programlama konusunda yaşanan sıkıntıların azalacağını; herkesin bilgisayar dilinden daha kolay anlayacağını öngörüyor ki haksız da sayılmaz.

Üretimsel yapay zeka, yani "generative AI", metin, görüntü, ses ve sentetik veriler dahil olmak üzere çeşitli içerik türleri üretebilen bir tür yapay zeka teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. Kısacası bir tıkla birçok şeyi üretmeye imkan sağlıyor. Özetle hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de bunu yaparken hata payını azaltıyor. Nvidia CEO'sunun söylemek istediği de tam olarak bu.

Yapay zekanın bu denli hızlı bir ilerlemeye sahip olmasının nedeni kullanım kolaylığı

Huang, üretimsel yapay zekanın metin ve sayılar dışındaki bilgileri anlayabildiğini söyledi. Bu teknolojinin, çok modluluğu anlayabildiğini, yapay zekanın her sektörü etkileyebilmesinin nedeninin de bu olduğunu söyledi. Jensen Huang, yapay zeka gibi ilerlemeleri barındırmak için yeni uygulamalar ve yeni donanım gerektiren geleneksel bilgisayar uygulama geliştirme modellerinin aksine, üretimsel yapay zekanın yalnızca yeni uygulamaları etkilemekle kalmayıp eski uygulamaları da geliştirebileceğini de söyledi. Huang, yapay zekanın bu denli hızlı bir ilerlemeye sahip olmasını da kullanım kolaylığında bağladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.