Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının detayları Resmi Gazete'de yayımlandı

Yükseköğretim öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesi ile ilgili tüm detaylar Resmi Gazete'de paylaşıldı.
Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının detayları Resmi Gazete'de yayımlandı

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyası ile ilgili bilgilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşıldığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Yükseköğretim öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesi ile ilgili tüm detaylar dün gece Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Öğrencilerin 26 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor 

Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin tebliğe göre, destekten yararlanmak isteyen Yükseköğretim öğrencilerinin satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmamaları gerekiyor. Açık öğretim öğrencilerinin Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteğinden faydalanamayacaklarını da ekleyelim.

Teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunulan bilgisayarların ve akıllı telefonların vergiler dahil fiyatının maksimum 9 bin 500 TL olabileceğini daha önce sizlere aktarmıştık. İkinci el cihazlar ise destek kapsamı içinde yer almıyor. Kısacası maksimum 9 bin 500 TL'ye kadar sıfır bilgisayar ve akıllı telefonlar bu destek ile vergisiz olarak satın alınabilecek.

Satın alınacak olan cihazlar için düzenlenecek olan faturaların destekten yararlanacak olan öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını da içerecek şekilde düzenlenmesi ve fatura içinde başka bir ürün olmaması gerekiyor.

Destek ile ilgili bir diğer önemli konular ise IBAN ve kullanılacak olan hat ile ilgili. Satın alınan teknolojik cihaz için bildirilen IBAN numarasının ve kullanılacak olan telefon hattının da tıpkı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası gibi destekten faydalanacak olan öğrenciye ait olması gerekiyor.

Başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden gerçekleşecek

Teknolojik cihaz desteğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin başvuruları ise Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular sistem üzerinden değerlendirilecek ve öğrenci tarafından girilen bilgiler ile birlikte başvurunun teknolojik cihaz desteği şartlarını sağlamaması halinde ise başvuru sistem üzerinden reddedilecek.

Başvurunun kabul edilmesi halinde ise mobil telefon cihazının nihai satış bedelinin yüzde 44,44’ü, bilgisayar cihazının ise nihai satış bedelinin yüzde 16,66’sı oranında hesaplanan teknolojik cihaz desteği tutarı Bakanlık tarafından öğrencinin bildirmiş olduğu IBAN numarasına yatırılacak. Son olarak satın alınan cihazlar için teknolojik cihaz destek tutarının toplamının 5 bin 500 TL'yi geçemeyeceğini de ekleyelim.

Vergisiz telefon kampanyası ile satın alınabilecek en iyi akıllı telefonları geçtiğimiz Eylül ayında paylaşmıştık. Destekten faydalanmayı düşünüyorsanız "Vergisiz telefon kampanyası ile alınabilecek en iyi akıllı telefonlar" haberimizi incelemenizi de öneririz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.