Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının detayları belli oldu

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının detaylarını paylaştı.
Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının detayları belli oldu

İlk etapta bir seçim vaadi olarak karşımıza çıkan öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının detayları belli oldu. Kabine toplantısının ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kampanyanın detaylarını paylaştı.

Hatırlatmak gerekirse uzun zamandır kampanya ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialardan en çok ses getiren ise öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının sadece ülkemizde üretilen veya montajı gerçekleştirilen bilgisayar ve akıllı telefonları kapsayacağı olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda bu konu ile ilgili herhangi bir detay paylaşılmadı. Kısacası şu an için öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyası kapsamında ülkemiz dışında üretilen modeller de vergisiz olarak satın alınabilecek gibi görünüyor.

9 bin 500 TL'yi geçmeyen akıllı telefon ve bilgisayarları kapsayacak

Kampanya ile ilgili bir diğer önemli konu ise fiyat sınırları. Paylaşılan bilgilere göre öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyası, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi geçmeyen akıllı telefon ve bilgisayarları kapsayacak. Kampanya ile birlikte 5 bin 500 TL tutarında destek sağlanacak.

Kısacası kampanyadan yararlanmak isteyen öğrencilerin maksimum 9 bin 500 TL fiyat etiketine sahip bir akıllı telefon veya bilgisayar seçmeleri gerekiyor. Kampanya ile birlikte akıllı telefonların fiyatının yüzde 44,4, bilgisayar fiyatlarının ise yüzde 16,7'sine kadar destek sağlanacak. Son olarak bu kampanyadan örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerin yararlanabileceklerini de ekleyelim.

9 bin 500 TL olan üst fiyat sınırının akıllı telefon ve bilgisayarlar için oldukça düşük olduğunu da ekleyelim. Ülkemizdeki akıllı telefon ve bilgisayar fiyatlarına baktığımızda bu fiyatların altında çok fazla seçenek olmadığını görüyoruz. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.