Yapay zeka destekli Google arama deneyimi, 120 ülkeye yayılıyor

Google, yapay zeka destekli arama deneyimi SGE'yi 120'den fazla yeni yerde ve farklı dillerde kullanılabilir hale getiriyor.
Yapay zeka destekli Google arama deneyimi, 120 ülkeye yayılıyor

Google'ın yapay zeka destekli arama deneyimini, öncelikli olarak ABD, Hindistan ve Japonya gibi belirli ülkelerde başlattığını aktarmıştık. Google, artık yapay zeka destekli arama deneyimi olarak tanımlanan SGE'yi daha fazla ülkede ve dilde kullanılabilir hale getiriyor.

Başlangıçta ABD, Hindistan ve Japonya'da sunulan bu deneyim, 120'den fazla yeni ülkede erişilebilir olacak. Yeni diller arasında İspanyolca, Portekizce, Korece ve Endonezce gibi seçenekler bulunuyor. Bu da daha fazla insanın Google'ın yapay zeka odaklı arama özelliğinden yararlanmasını sağlayacak.

SGE, İngilizce, Hintçe ve Japonca gibi dillerle birlikte kullanılabilecek. ABD'deki kullanıcılar için birkaç küçük geliştirmenin de yolda olduğunu söyleyebiliriz. Bu güncelleme, SGE'nin takip soruları sorma, çeviri yapma ve terimleri tanımlama gibi özelliklerinde iyileştirmeler getiriyor.

Hatırlatmak gerekirse SGE, aslında Bing Chat'e bir yanıt olarak geliştirildi. Bing Chat, Microsoft'un Bing araması ve Edge tarayıcısı ile ilişkili bir yapay zeka sohbet deneyimi. SGE, kullanıcılara web üzerinden doğal dilde yapay zeka ile etkileşim imkanı sunuyor. Sadece bağlantılar listesi değil, referansları belirtilmiş tam cümlelerle yanıtlar veriyor.

Google bu hizmetini sürekli olarak geliştiriliyor. Bu gelişmeler arasında, makalelerin özetlerini sunma, karmaşık konulardaki terimlerin açıklamalarını yapma ve kodlama ile ilgili cevaplar gibi özellikler yer alıyor. Son zamanlarda, bu deneyim ABD'de 13-17 yaş arasındaki gençlere de sunulmaya başladı. Bunun amacı, SGE'nin daha fazla kişiye fayda sağlamasını ve farklı konularda daha anlaşılır bilgilere erişimi kolaylaştırmak.

Ayrıca şirket bugün, kullanıcılara arama sonuçları sayfasında daha derinlemesine konuları keşfetmek için takip soruları sormak için yeni bir özellik test ediyor. İlk etapta bu güncelleme ABD'deki İngilizce kullanıcılarına sunulacak.

SGE'nin çeviri özelliği de geliştiriliyor. Birden fazla anlamı olan kelimelerde, kullanıcılar istedikleri anlamı seçebilecekler. Bu özellik ilk olarak ABD'deki İngilizce-İspanyolca çeviriler için geçerli olacak.

Son olarak kullanıcılar, SGE'de eğitimsel konularla ilgili cevaplarda terimlerin açıklamalarını isteyebilecekler. Bu özellik, terimlerin vurgulanarak tanımlarının görüntülenmesini sağlayacak ve kullanıcılara daha fazla bilgi sunacak. Bu özellikler önümüzdeki ay önce ABD'de, sonra diğer ülkelerde kullanılabilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.