Yazılım geliştirme odaklı yapay zeka platformu Tabnine, 25 milyon dolar yatırım aldı

Tabnine tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Tabnine'nın 25 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Telstra Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Yazılım geliştirme odaklı yapay zeka platformu Tabnine, 25 milyon dolar yatırım aldı

Üretimsel yapay zeka teknolojileri ile birlikte kod yazılmasına odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Tabnine, yatırım aldığını duyurdu. Tabnine tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.

Tabnine'nın 25 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Telstra Ventures liderliğinde gerçekleşti. B serisi yatırım turuna, Telstra Ventures haricinde ise Atlassian Ventures, Elaia ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Headline, Hetz Ventures, Khosla Ventures, Qualcomm Ventures ve TPY Capital da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Tabnine, en son 2022 yılının Ocak ayında OurCrowd, Qualcomm Ventures ve Samsung NEXT'ten 15,5 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 25 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Tabnine girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 57 milyon dolara ulaştı.

Tabnine tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin üretimsel yapay zeka teknolojisini yazılım geliştirme süreçlerinin tamamına entegre etmek, küresel büyüme ve satışlarını artırmak için kullanılacak. Tabnine, şu an için 60 olan çalışan sayısını yıl sonuna kadar 150'ye çıkarmaya da hazırlanıyor.

2012 yılında Dror Weiss ve Eran Yahav tarafından kurulan Tabnine, sunduğu yapay zeka özellikleri ile birlikte kod yazan geliştiriciler için bir asistan olarak hizmet veriyor. Üretimsel yapay zeka ile kod geliştirme süreçlerini bir araya getiren Tabnine, geliştiricilerin daha iyi ve daha hızlı kod yazmalarına yardımcı oluyor.

Temelinde sadece kod yazılmasına odaklanan bir yapay zeka asistanı olan Tabnine, kod kalitesini ve geliştirici memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Tabnine'ın rakipleri arasında ise GitHub Copilot ve Amazon CodeWhisperer gibi önemli platformlar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.