Gmail'in tasarımı değişiyor: E-postalar sohbet gibi yanıtlanabilecek

Gmail'in yeni tasarımı, e-postaları yanıtlamak için sohbet tarzı bir kullanıcı arayüzü sunmaya hazırlanıyor. 
Gmail'in tasarımı değişiyor: E-postalar sohbet gibi yanıtlanabilecek

Google, son dönemde Gmail'de bazı değişiklikler yapıyor. Hatırlarsanız kısa bir süre önce e-postalara emoji ile tepki verme özelliğinin kısa bir süre sonra yayına alınacağını söylemiştik. Benzer bir şekilde spam e-postaları önlemek için de bazı güncellemeler şirketin gündemindeydi.

Gmail'deki son değişiklik ise mesajların yanıtlanması üzerine. Platformun yeni tasarımı, e-postaları yanıtlamak için sohbet tarzı bir kullanıcı arayüzü sunmaya hazırlanıyor. 

Şu anda Gmail'de bir e-postayı yanıtlamak istediğinizde en alta inip "Yanıtla" butonuna tıklamanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda da yeni bir e-posta penceresi açılıyor, yani aslında kişinin işini uzatan, daha karmaşık bir süreç ortaya çıkıyor. Yeni tasarım ise Google Chat'e çok benziyor. Direkt olarak e-postanın altında bir sohbet sekmesi gibi karşımıza çıkıyor. 

Mevcut yanıtlama formatı

Söz konusu sohbet kutusu, sol tarafta bir yanıt türü seçmenize ve kime gönderdiğinizi düzenlemenize izin verirken, diğer tarafta mevcut tam ekran kullanıcı arayüzüne genişletebiliyorsunuz. Buna dokunulduğunda bir klavye açılıyor ve sağ tarafta bir gönder düğmesi belirerek yanıt alanı yukarı kaydırılıyor. Böylece yanıtınızı yazabiliyor ve bağlamı korumak için e-posta gövdesini görmeye devam edebiliyorsunuz. 

Yeni tasarımda yanıtlama formatı

Gmail'in bu yeni özelliği aslında oldukça dikkat çekici, çünkü alıştığımız e-posta cevaplama formatını neredeyse tamamen değiştiriyor. Ancak şu anda bu özellik oldukça küçük bir kitleye açılmış durumda ve herkes için ne zaman aktif olacağı ise henüz belirsiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.