Google, Gmail'deki spam e-postaları önlemek için değişiklikler yapıyor

Google, Gmail kullanıcılarına günde 5 binden fazla mesaj gönderen hesapların mesajlarında, tek tıklamayla abonelikten çıkma düğmesi sunmalarını zorunlu kılacak.
Google, Gmail'deki spam e-postaları önlemek için değişiklikler yapıyor

Google, spam göndericilerin Gmail kullanıcılarına mesaj göndermesini zorlaştıracağını söyledi. Şirket, Gmail kullanıcılarına günde 5 binden fazla e-posta gönderen hesapların mesajlarında tek tıklamayla "abonelikten çıkma düğmesi" sunmalarını zorunlu kılacağını belirtti. 

Şirket ayrıca bu hesapların e-posta adreslerini doğrulamalarını, sistemlerini yapılandırarak alan adlarının kendilerine ait olduğunu ve IP adreslerini taklit etmediklerini kanıtlamalarını isteyecek. Bu özelliklerin detayları yavaş yavaş açıklansa da söz konusu eylemlerin başlaması için en erken 1 Şubat 2024 tarihini beklemek gerekecek

Yeni geliştirmeler, Gmail'i daha güvenli ve kullanıcı dostu hale getirmeyi ve kötü aktörlerin yararlanabileceği güvenlik açıklarının farkında olmadıkları için kimlik avı ve kötü amaçlı yazılım saldırılarına özellikle duyarlı olabilecek yüksek hacimli kullanıcılar için istenmeyen postaları azaltmayı amaçlıyor.

E-posta kimlik doğrulaması, toplu göndericilerin bir e-posta göndermeye devam etmeden önce kendilerini hesabın sahibi olarak onaylamalarını gerektirecek. Bu gereklilik, bilgisayar korsanlarından önce açıkları bulmak için bir güvenlik önlemi olarak uygulamaya konulacak.

Aynı zamanda kullanıcılar, ticari e-postalardan tek bir tıklamayla abonelikten çıkabilecekler. Toplu kullanıcılar için e-posta güvencesi, gelen kutusundaki spam oranının sınırlandırılmasını gerektirecek ve bu da gelen kutunuzda daha az spam görünmesini sağlayacak. Google bu uygulamanın sektörde bir ilk olduğunu söylüyor.

Şirket, bu gerekliliklerin birçok Gmail kullanıcısı için halihazırda yaygın uygulamalar olduğunu, ancak bu uygulamaların daha sıkı bir şekilde gerçekleşmesinin Şubat 2024'ten itibaren mümkün olacağını söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.