Eşya kiralama platformu Varsapp, 200 bin dolar yatırım aldı

Kullanıcıların eşya kiralayabileceği yerli platform sağlayıcısı Varsapp, 200 bin dolar yatırım aldı.
Eşya kiralama platformu Varsapp, 200 bin dolar yatırım aldı

Eşya kiralama platformu Varsapp, 200 bin dolar yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım turuna hiVC ve Founder One'ın yanı sıra mevcut yatırımcılardan Mehmet Toprak ve Murat Aksöz katılım gösterdi.

ilk yatırım turunu 2022 yılının Eylül ayında gerçekleştiren Varsapp'ın paylaştığı bilgilere göre şirket, 1 yıl içerisinde değerlemesini 4’e katladı. Varsapp, bu değerleme artışını, metrik ve teknolojisinde yaşadığı olumlu gelişmeler ile ilişkilendiriyor.

Varsapp ile kullanıcılar, günlük veya dönemlik ihtiyaçları doğrultusunda kişi veya büyük markalardan kiralama gerçekleştirebiliyor. Zeynep Eliçin ve Hande Sevinç tarafından 2021 yılında kurulan Varsapp, bu modellerinin yanı sıra kendi bünyesindeki teknolojik ürünlerin de kiralanabildiği ‘VarsappTech’ kategorisi sayesinde B2C iş modelinde de faaliyet gösteriyor.

Girişimin paylaştığı bilgilere göre Varsapp uygulaması, toplamda 100 bin indirmeyi aştı. Girişim, yakın zamanda mobil uygulamasının yeni versiyonunu da yayınlayacağını belirtiyor. Varsapp, aldığı yatırımla birlikte kullanıcılarına daha iyi bir kullanım deneyimi sunarak, ürün sayısı ve çeşitliliğinde gerçekleştirdiği artışla birlikte pazardaki konumunu güçlendirmeyi planlıyor. 

Varsapp, alanlarında öncü markaları da platform içerisinde barındırıyor. Varsapp ekibinin belirttiğine göre; Varsapp, Türkiye eşya kiralama pazarı içerisinde en fazla markayı bünyesinde barındıran girişim konumunda yer alıyor. Girişim, markaların yeni ürünleri pazardaki kullanıcılarda deneyimlemesini sağlarken, ‘veri seti odaklı’ geri dönüşler ile markaların pazarlama ve geliştirme faaliyetlerine yön vermelerine imkan tanıyor. 

Varsapp Kurucu Ortağı Hande Sevinç, Varsapp’in gerçekleştirdiği yatırım turuyla ilgili şöyle konuştu: 

“Ağustos ayında aldığımız bu yatırımı kullanıcılarımıza en iyi hizmeti verebilmek için yoğun
çalıştığımız dönem sonrasında bugün duyuruyoruz. hiVC, Founder One ve çok kıymetli melek yatırımcılardan oluşan bu turu kapatmanın, Varsapp ve büyüyen kiralama ekosistemi için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yatırımcılarımızla birlikte daha da büyük işler
başaracağımız için şimdiden oldukça heyecanlıyız. Varsapp’ta kullanıcılarımıza takvim
seçeneği sunarak ihtiyaç duydukları ve planladıkları tarihte ürünün adrese teslim edilmesini
sağlıyoruz, tekrarlayan sipariş oranımız her geçen gün artıyor. Bu sayede büyük ölçüde
elektronik atık oluşumunun önüne geçilmesini ve sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşmasını
sağlıyoruz. Hedefimiz çok daha hızlı ve etkili bir şekilde büyüyerek geniş kitlelere kiralama
alışkanlığını kazandırmak.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.