Başarılı e-ticaret markalarını satın alan RubiBrands, yatırım aldı

RubiBrands tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin yeni yatırımcıları arasında Istcapital, Mentors Fund, Finberg ve Fidelis Ventures yer alıyor
Başarılı e-ticaret markalarını satın alan RubiBrands, yatırım aldı

Online pazar yerlerinde başarılı işletmeleri satın alarak büyütmeye odaklanan e-ticaret yatırım ağı olarak hizmet veren RubiBrands'i ilk olarak 2021 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. 2022 yılının Mayıs ayında ise 23 milyon dolar yatırım alan şirket, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

RubiBrands tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin yeni yatırımcıları arasında Istcapital, Mentors Fund, Finberg ve Fidelis Ventures yer alıyor. Şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Esas Ventures ve Alarko Ventures’ın yeni yatırım fonu Formus Capital, D4 Ventures, Jam Fund ve Atempo Growth da yatırım turuna katıldı.

Yatırımın finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Yetkin Güneş, İrtek Uraz, Berkay Tulay ve Emre Ekmekçi tarafından kurulan RubiBrands, Türkiye odaklı tedarik, e-ihracat, Amazon ve diğer hiper-büyüyen global pazar yerlerine odaklanan kanal stratejileri ile uluslararası rakiplerinden farklılaşmayı hedefliyor.

Verimlilik ve kârlılık odaklı iş modeli sayesinde şirketin yatırımcılar için bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken RubiBrands kurucu ortağı ve CEO’su Yetkin Güneş, almış oldukları yeni yatırımlar ile özellikle cirolarının yüzde 80’inin geldiği Amerika, İngiltere, Almanya gibi ihracat pazarlarında hızlı büyüme potansiyeline sahip yeni ve kârlı marka alımlarına odaklanmaya devam edeceklerini ifade etti.

Son olarak Trendyol ve Hepsiburada’nın en hızlı büyüyen markaları arasında yer alan Khakma Home’u da bünyelerine kattıklarını dile getiren Güneş, RubiBrands’in şu ana kadar gerçekleştirdiği en önemli hedeflerden birinin Türk markalarını global oyuncular haline getirmek olduğunu ve bu nedenle hem aktif oldukları pazar yeri hem de ülke sayısını daha da artıracaklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.