Gmail'de e-postalara emoji ile tepki verme dönemi başlıyor

Gmail kullanıcıları, emoji tepkilerini doğrudan e-posta ekranından veya üç noktalı menüden kullanabilecekler.
Gmail'de e-postalara emoji ile tepki verme dönemi başlıyor

İlk olarak Facebook'ta başlayan, sonraları tüm platformları ele geçirmeye başlayan ve WhatsApp ile zirveye ulaşan emoji ile tepki verme furyasına Gmail de katılıyor. Google, Gmail için emoji tepkileri üzerinde çalışıyor.

Bu özellik ilk olarak birkaç hafta önce, The Tape Drive tarafından ortaya çıkarıldı. Buna göre Gmail'in iOS uygulamasında e-postalara bir emoji ile tepki vermesine olanak tanıyan bazı kodlar keşfedilmişti. Şimdi ise benzer bir kod Android uygulamasında da bulundu. Google sızıntısı yapan AssembleDebug tarafından paylaşılanlara göre, APK doğrudan emoji tepkilerine atıfta bulunan birkaç kod satırı içeriyor. APK kodundaki bir satır, söz konusu özelliğin yakında geleceğini belirtiyor. Ancak şu an tabii ki Google'dan resmi bir açıklama yok.

AssembleDebug'a göre, Gmail kullanıcıları emoji tepkilerini doğrudan e-posta ekranından veya üç noktalı menüden kullanabilecekler. Kodda ayrıca bazı emoji tepkilerinin şifrelenmiş mesajlarda, büyük gruplarda veya bcc'lendiğinizde kullanılamayacağını söyleyen bazı sınırlamalar da mevcut. Ayrıca tek bir e-posta için 20 emoji tepkisi sınırının olabileceği iddia ediliyor.

Aslında Gmail'i aktif olarak kullananlar, platformun Chat kısmında yazılan mesajlara emoji ile tepki verilebildiğini iyi bileceklerdir. Belli ki Gmail bunu direkt olarak e-postaya taşımayı hedefliyor ki bu da fazlasıyla kullanışlı bir özellik olacak ve e-posta trafiğini bir nebze de olsa azaltacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.