"Şimdi al, sonra öde" girişimi Qomodo, 34.5 milyon euro yatırım aldı

34,5 milyon euro yatırım alan Qomodo, işletmelerin ödeme süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Fintech girişimi Qomodo, 34,5 milyon euro yatırım aldı. Erken aşama yatırım turu, Fasanara Capital tarafından yönetildi. İtalya merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Exor Ventures, Proximity Capital, Ithaca Investment, Lumen Ventures, The Techshop, Primo Ventures, Notion Capital, Octopus Ventures ve Plug&Play yer aldı. 

34,5 milyon euroluk yatırım turuna Mark Ransford, Luca Ascani, Attilio Mazzilli, Simone Mancini, Benedetta Arese Lucini, Kai Hansen, Giorgio Tinacci, Stiven Muccioli, Freddy Kelly, Christer Holloman, Raffaele Terrone, Andrea Gennarini, Giuseppe Lacerenza, Pietro Invernizzi, Serge Chiaramonte, William Neale gibi isimler de melek yatırımcı olarak katıldı. 

Şirket, bu yıl içinde Gianluca Cocco ve Gaetano De Maio tarafından faaliyete geçti. Qomodo, finansal teknolojiler alanında önemli bir girişim, çünkü perakende sektörüne yönelik ödeme çözümleri sunarak inovasyonu destekliyor. Özellikle Buy Now, Pay Later (BNLP) yani "Şimdi Al, Sonra Öde" gibi alternatif ödeme seçenekleri perakende satış noktalarına ve tüketicilere sunuyor.

Şirket, aynı zamanda müşteri ödemelerinin yönetimini üstlenerek işletmelerin ödeme süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. BNPL, tüketicilere bir ürünü hemen satın almalarına ve daha sonra taksitler halinde ödeme yapmalarına olanak tanıyor. Qomodo, bu tür ödeme yöntemlerini işletmelere sağlayarak işletmelerin işletme sermayesine erişmelerine ve beklenmedik masrafları karşılamalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, müşteri ödemelerinin yönetimini de sağlayarak işletmelerin itirazlar, dolandırıcılık ve çoklu para birimi gibi ödeme streslerini azaltıyor.

Şirket, şimdiye kadar gizlilik modunda çalışarak 500'den fazla işletmeyi platformuna çekti. API entegrasyonuyla binlerce bağımsız ve büyük zincir perakendeciye erişim sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Bir taraftan gizlilik modunun özellikle Qomodo gibi bir şirket için, ürünlerini daha olgunlaştırma ve piyasaya sürme stratejilerini daha iyi planlama fırsatı sunarak rekabet avantajı elde etmeyi sağladığını belirtmeden geçmeyelim. Bu mod, rakiplerin daha az dikkatini çekiyor ve şirkete yeni ürünlerini geliştirme ve iyileştirme sürecinde daha fazla özgürlük ve gizlilik sağlıyor. Bu durum, şirketin ürünlerini pazarda daha etkili bir şekilde sunmasına yardımcı oluyor.

Aynı zamanda Qomodo gibi fintech şirketleri, perakende sektöründe sunduğu yenilikçi ödeme çözümleriyle büyüme potansiyeli gösteriyor. Hızlı büyüme fırsatları ve artan kullanıcı talebi, gelişmiş ve rekabetçi ödeme sistemlerine olan yatırımcı ilgisini artırıyor. Şirketlerin rekabet avantajı ve müşteriye yönelik çözümleri, yatırımcıları bu alana çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.