IBM, 500 milyon dolarlık fon ile yapay zeka girişimlerine yatırım yapacak

IBM, 500 milyon dolarlık Enterprise AI Venture Fund'ın (Kurumsal Yapay Zeka Girişim Fonu) hayata geçirildiğini duyurdu
IBM, 500 milyon dolarlık fon ile yapay zeka girişimlerine yatırım yapacak

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden IBM, 500 milyon dolarlık Enterprise AI Venture Fund'ın (Kurumsal Yapay Zeka Girişim Fonu) hayata geçirildiğini duyurdu. Şirket, bu fon ile üretimsel yapay zeka girişimlerine yatırım yapacak ve söz konusu fon, kurum için yapay zeka teknolojisini ve araştırmalarını hızlandırmaya yardımcı olacak.

Aslında IBM, bir süredir yapay zekayı odağına alıyor. Şirket, geçtiğimiz ağustos ayında açık kaynak yapay zeka platformu Hugging Face için 235 milyon dolarlık Seri D finansman turuna katılmıştı. IBM ayrıca yapay zeka modelleri ve varlıkları için bir güvenlik sağlayıcısı olan Hidden Layer için 50 milyon dolar yatırım yapmıştı. Hatta öyle ki şirket, geçtiğimiz mayıs ayında yapay zekanın insan iş gücünün yerini alabilecek olması nedeniyle bazı rollerde işe alımları durdurmuştu.

IBM'in yazılımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rob Thomas, bu fonun Watsonx aracılığıyla sorumlu yapay zeka inovasyonuna olan bağlılıklarını ikiye katlamalarının ve kuruluşların bu dönüşümsel teknolojiyi işe koymalarına yardımcı olmalarının bir yolu olduğunu söyledi. Rob Thomas'a göre, üretici yapay zeka teknolojileri önümüzdeki on yıl boyunca üretkenlik ve kârlılık için itici bir güç olacak.

IBM'in 500 milyon dolarlık yeni fonu ile tam olarak nasıl yatırım yapmayı planladığına dair ayrıntılar oldukça sınırlı. Bir şirket blog yazısına göre, fon öncelikle üretimsel yapay zeka teknolojisine odaklanacak ve erken aşamadan hiper büyüme girişimlerine kadar bir dizi yapay zeka şirketine yatırım yapmak için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.