Thread In Motion'ın 1 milyar TL'ye ulaşan değeri ve 2023 yılı verileri

13 ülkede 35’ten fazla şirketle çalışan Thread In Motion'ın 10 binden fazla akıllı eldiveni, üretim ve lojistik sektöründe aktif olarak kullanılıyor.
Thread In Motion'ın 1 milyar TL'ye ulaşan değeri ve 2023 yılı verileri

2017 yılında Kadir Demircioğlu ve Rahim Öner tarafından kurulan Thread In Motion'ın Esor Investments ve TTGV1 Fonu’ndan 500 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde Thread In Motion'ın aradan geçen yıl içinde neler yaptığına yakından bakıyoruz.

2021 yılında piyasaya çıkardığı akıllı eldiven modelleri ile önemli ihracat rakamlarına ulaşan Thread In Motion, Haziran ayında lansmanını gerçekleştirdiği yeni akıllı eldivenleri olan Vega ve Vega-X modelleri ile yeni bir süreci başlattı. Thread In Motion, Vega ve Vega-X modelleri ile birlikte insan kaynaklı hataları sıfıra indirerek, müşterileri için verim ve kazancı maksimum seviyeye çekmeyi hedefliyor.

Vega ve Vega-X modellerinin detayları

Thread In Motion tarafından aktarılan bilgilere göre yeni akıllı eldivenler ile müşterilerin yüzde 50 oranında zaman tasarrufu sağlamalarına yardımcı oluyor. Vega ve Vega-X modelleri, görüntü işleme teknolojisi ile hatayı minimuma indirme, tak-çalıştır (plug & play) kullanım ve uzun batarya ömrü gibi özellikler sunuyor.

Ayrıca Vega ve Vega-X modellerinin Bluetooth ve WiFi/LoRa bağlantıları sayesinde bir tesisteki tüm cihazlarla gerçek zamanlı ve etkili iletişim sağladığını da ekleyelim. Thread In Motion'ın akıllı eldivenleri ile entegre bir şekilde çalışan CONWO isimli bir veri analiz platformu da yer alıyor.

Akıllı eldivenler operasyonel verileri depolarken, geliştirilen yazılım platformu da bu verileri öngörüsel tahminleme methoduyla analiz ederek ilgili tüm süreçlerin optimizasyonuna olanak sağlıyor. Thread In Motion'ın müşteri ve partnerleri arasında ise Carrefour, CEVA Logistics, Mey|Diageo, Janus ve Akça Lojistik gibi markalar yer alıyor. Thread In Motion, ülkemizin yanı sıra Fransa, Portekiz, İspanya, İngiltere ve Brezilya pazarlarında projelere ve partnerlere de sahip durumda.

1 milyar TL değerlemeye ulaştı

13 ülkede 35’ten fazla şirketle çalışan Thread In Motion'ın 10 binden fazla akıllı eldiveni üretim ve lojistik sektöründe aktif olarak kullanılıyor. Thread In Motion'ın değerlemesinin 2023 yılı itibarıyla 1 milyar TL barajını aştığını da ayrıca ekleyelim. Yolculuğuna otomotiv endüstrisi ile başlayan girişim, şu an için üretim, lojistik, perakende, havacılık, endüstri, sağlık gibi pek çok farklı sektöre hizmet sunuyor.

2022 yılında 600 milyon TL şirket büyüklüğüne ulaşan Thread in Motion'ın gelirlerinin yüzde 12'si global pazarlardan geliyor. Şu an için ise 1 milyar TL değerlemeye ulaşan şirketin gelirlerinin yüzde 30'u global pazarlardan gelmekte. 2023 yılı sonunda ise bu oranın yüzde 40 seviyesine çıkması hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.