Yenilenmiş elektronik ürünler için pazar yeri Refurbed, 57 milyon dolar yatırım aldı

Refurbed, yenilenmiş elektronik ürünlerin satıldığı bir platform olarak hizmet veriyor.
Yenilenmiş elektronik ürünler için pazar yeri Refurbed, 57 milyon dolar yatırım aldı

Yenilenmiş elektronik ürünler için pazar yeri olarak faaliyet gösteren Refurbed, 57 milyon dolar yatırım aldı. 57 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Evli Growth Partners ve C4 Group tarafından yönetildi. Avusturya merkezli şirketin yeni yatırım turunun diğer katılımcıları arasında All Iron Venture ve Speedinvest yer aldı. Şirket, yeni yatırımı büyümesini hızlandırmak ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için kullanacağını açıkladı. 

2017 yılında Peter Windischhofer, Kilian Kaminski ve Jürgen Riedl tarafından kurulan Refurbed, yenilenmiş elektronik ürünlerin satıldığı bir platform olarak tanımlanıyor. Bu platform, kullanılmış teknoloji ürünlerini yenileyerek tekrar kullanılabilir hale getiriyor. Bu ürünleri kullanıcılar için çeşitli elektronik cihazların yanı sıra farklı teknolojik ürünlerin alışverişi için sunuyor. Bu hizmet, çevre dostu bir yaklaşım sunarak elektronik atıkların azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Girişimin ülkemizde de EasyCep gibi örnekleri bulunuyor.

Şirket, temelde elektronik endüstrisinin çevreye olan etkisini azaltmak için çalışıyor. Amacı, daha önce kullanılmış teknolojiyi tekrar kullanılabilir hale getirmek ve bu teknolojiyi en iyi şekilde değerlendirebilecek kişilere sunmak. Yani, kullanılmış elektronik cihazları geri dönüştürüp tekrar kullanıma sunarak çevresel etkiyi azaltmaya çalışıyor.

Refurbed, İtalya, İsveç, Danimarka, İrlanda, Hollanda, Almanya ve Avusturya dahil olmak üzere birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Şirket, bu yılın Haziran ayında 1 milyar euroluk satış yaptı.

Araştırma kurumu Fraunhofer göre Refurbed kurulduğundan beri 160 ton karbondioksit salınımını engelledi. 34 milyar litre su tasarrufu sağladı ve 495 ton e-atığın çöplüklere gitmesini önledi.  

Bu tür girişimler, kullanılmış elektronik ürünleri geri dönüştürerek atık miktarını azaltmakta ve bu sayede çevreye olan olumsuz etkiyi minimize ediyor. Ayrıca, uygun fiyatlarla tekrar satışa sunulan kullanılabilir cihazlar, daha geniş bir kesimin kaliteli teknolojiye ulaşmasını sağlayarak, ekonomik ve çevresel anlamda daha sürdürülebilir bir döngü oluşturuyor. Dolayısıyla bu alanda çalışan şirketler yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.