YouTube, reklam engelleyicileri tüm dünyada bloke etmeye başladı

Reklam engelleyici (ad-blocker) kullanıyorsanız YouTube karşınıza bir bildirim çıkararak videoyu oynatmanızı engelleyecek.
YouTube, reklam engelleyicileri tüm dünyada bloke etmeye başladı

YouTube'un reklam engelleyici (ad-blocker) kullanımını engellemek için çalışmalara başladığını sizlere aktarmıştık. YouTube reklam engelleyicileri engellemek konusunda ciddiyetini artırdı. YouTube iletişim müdürü Christopher Lawton'ın aktardıklarına göre platform, kullanıcıları reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium'u denemeye teşvik etmek için başlattığı global bir çabanın ilk adımlarını attı. 

Bu kapsamda eğer bir reklam engelleyici kullanıyorsanız YouTube karşınıza bir bildirim çıkararak videoyu oynatmanızı engelleyecek. Bu bildirimde YouTube'un izin verilenler listesine alınmadığı veya reklam engelleyici devre dışı bırakılmadığı sürece video oynatımının engelleneceği belirtiliyor. 

Haziran ayında bu bildirimi test eden şirket, artık global olarak tüm kullanıcıların ilgisine sunuyor. Geçtiğimiz haftalardan bu yana her geçen gün daha fazla kullanıcı reklam engelleyicilere yönelik bildirimlerle karşılaşıyor. 

Christopher Lawton, reklam engelleyicilerin kullanımının platformun hizmet şartlarını ihlal ettiğini belirtiyor. Buna ek olarak Lawton, reklamların dünya çapında birbirinden farklı içerik üreticilerden oluşan ekosistemi desteklediğine dikkat çekiyor. Lawton'ın söylediğine göre reklamlar, milyarlarca kişinin YouTube'daki favori içeriklerine erişmesine imkan tanıyor. 

2022'nin Kasım ayında dünya genelinde 80 milyon aboneyi aşan YouTube Music ve Premium, reklam engelleyicilere yönelik bu yeni uyarı sistemiyle birlikte abone sayısını artırabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.