Türkiye İş Bankası, servis bankacılığı için GetirFinans ile iş ortaklığına gidiyor

Türkiye İş Bankası ve Getir arasındaki iş ortaklığı kapsamında İş Bankası, Getir Teknolojik Hizmetler A.Ş.'ye 50 milyon dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.
Türkiye İş Bankası, servis bankacılığı için GetirFinans ile iş ortaklığına gidiyor

Açık bankacılık ve fintech odaklı çalışmaları ile ülkemizde yeni teknolojiler alanında önemli bir oyuncu haline gelen Türkiye İş Bankası'nın yatırımlarını geçtiğimiz dönemde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Türkiye İş Bankası tarafından KAP'ta paylaşılan bilgilere göre şirket, önemli bir iş ortaklığı ve yatırım gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Yapılan açıklamalara göre Türkiye İş Bankası, "Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ve Servis Modeli Bankacılığı Yönetmeliği" kapsamında GetirFinans (Getir Teknolojik Hizmetler A.Ş.) ile "servis bankası" olarak iş ortaklığı kurulması amacıyla, düzenleyici otoriteler nezdinde gerçekleştirilecek izin başvuruları dahil olmak üzere, gerekli tüm işlemlerin yürütülmesi için Genel Müdürlüğünü yetkilendirdi.

Türkiye İş Bankası ve Getir arasındaki iş ortaklığı kapsamında İş Bankası'nın Getir Teknolojik Hizmetler A.Ş.'ye 50 milyon dolar yatırım yapacağını da ekleyelim. KAP içinde yer alan bilgilere göre şu an için sadece Genel Müdürlük yetkilendirilmiş durumda. Yatırım tam olarak ne zaman gerçekleşeceği ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

50 milyon dolar yatırım ile yüzde 20 ortak olacak

İş Bankası, GetirFinans’a yapacağı 50 milyon dolarlık girişim sermayesi yatırımı ile şirkete yüzde 20 ortak olacak. Böylelikle henüz faaliyete geçmeyen GetirFinans’ın değerlemesinin aldığı ilk yatırımla birlikte 250 milyon dolara ulaşmış olduğunu da ekleyelim.

Açıklamada yer alan "servis bankası olarak iş ortaklığı kurulması" cümlesinin oldukça önemli olduğunu da aktaralım. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz Webrazzi Summit 2023'ün konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, yıl sonuna kadar servis bankacılığı konusunda izinlerin verilmeye başlanabileceğini paylaşmıştı. Türkiye İş Bankası'nın Getir hamlesi, yıl sonunda hareketlenmesi beklenen servis bankacılığı adına önemli bir gelişme gibi görünüyor.

Son olarak Türkiye İş Bankası'nın finansal teknolojiler alanında pek çok önemli gelişme ile karşımıza çıktığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz Ağustos ayında İş Bankası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu'nun, Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. yani yeni ismiyle United Payment ile birleşmek için masada olduğunu da sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.