Türkiye İş Bankası ve Birleşik Ödeme iş birliğinde yeni perde: Moka ile Birleşik Ödeme'nin birleşmesi masada

Türkiye İş Bankası bünyesindeki Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu, United Payment ile birleşmek için masada.
Türkiye İş Bankası ve Birleşik Ödeme iş birliğinde yeni perde: Moka ile Birleşik Ödeme'nin birleşmesi masada

Sanal POS, mobil ödeme ve fatura ödeme sistemleri sunan Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu, 2021 yılında 3.8 milyon dolar karşılığında Türkiye İş Bankası tarafından satın alınmıştı. Bu satın alım sonrasında Türkiye İş Bankası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu, şimdi de Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş., yani yeni ismiyle United Payment ile birleşmek için masada

Aslında United Payment, global açılımı sırasında İş Bankası ile çeşitli iş birliklerine gitmişti. Söz konusu haberle iki şirket arasındaki iş birliğinin farklı bir boyuta taşınacağını söyleyebiliriz. Bu kapsamda United Payment fintech konusundaki birikimini bankacılık alanında farklı uygulamalarla hayata geçirme opsiyonuna, İş Bankası ise Moka'yı aldıktan sonra büyütmenin ötesinde United Payments ile fintech dünyasında da aynı bankacılık dünyasında olduğu gibi söz sahibi konuma geçecek duruyor.

Bu noktada hemen hatırlatalım; Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu, MokaPOS, Moka Mobil POS ve Moka Fatura gibi çözümler sunuyor. MokaPOS çözümü ile sanal POS altyapısı kullanarak KOBİ’lerin tüm banka kartlarından ödeme almalarını sağlanıyor. Moka Mobil POS ile ödeme isteğini alan kişi ise kendi akıllı telefonu ya da bilgisayar üzerinden ödeme yapacağı kart bilgilerini girerek ödemesini gerçekleştirebiliyor. Şirket, fatura ödeme sistemi ile kurum faturalarının ödemelerini yapan fatura ödeme noktaları ile temsilcilik sözleşmesi imzalayarak kredi kartından kurum faturaları ödeme altyapısını da sunuyor. 

United Payment ise Türkiye’de fintech servis platform sağlayıcı (FaaS) vizyonu paralelinde kurumlara, yurt içi ve yurt dışı para transferinin yanı sıra, e-para dijital cüzdan, sanal veya fiziksel ön ödemeli kart, online/offline tahsilat ve kiosk/akıllı kasa çözümleri olarak 5 ana dikeyde çözüm önerileri sunuyor. Şirketin "United Payment" olarak markalanması ise bu yılın mart ayında gerçekleşmişti. 

İki şirket arasındaki birleşmenin tam olarak ne zaman tamamlanacağı veya tamamlandığı zaman nasıl bir oluşum ile karşılacağımız şimdilik net değil. Fakat bunların cevaplarını ilerleyen dönemde hep birlikte alacağımızı ve gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağımızı belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.