Sezgin Lüle: "İşCep'i günde 5 milyon tekil kişi 13 milyon defa kullanıyor."

"Geleceğin Bankacılık Deneyimi: Süper Uygulamalar" isimli panelde iş bankasının süper uygulama odaklı çalışmalarının tüm detayları paylaşıldı.
Sezgin Lüle:

Webrazzi Summit 2023 konferansımızın 25 Ekim tarihinde gerçekleşeceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Konferansımızın ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Webrazzi kurucu ve CEO'su Arda Kutsal ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

"Geleceğin Bankacılık Deneyimi: Süper Uygulamalar" isimli panelde iş bankasının süper uygulama odaklı çalışmalarının tüm detayları paylaşıldı. İşCep'in yeni bir güncelleme ile birlikte süper uygulama olma yolunda önemli bir adım attığını belirten Lüle, mobil bankacılığın dijital bankacılık içindeki ana trend haline geldiğini de sözlerine ekledi.

5 işlemden 4'ünün mobil bankacılık aracılığı ile gerçekleştirdiğini paylaşan Lüle, her 2 müşteriden 1'inin ise dijital olarak banka müşterisi olduğunu da dile getirdi. Lüle tarafından aktarılan bilgilere göre son dönemlerde oldukça popüler olan yatırım işlemleri de büyük oranda İşCep üzerinden gerçekleşiyor.

İşCep'e günde 5 milyon tekil kişinin 13 milyon defa girdiğini da paylaşan Lüle, bu durumun onlara trendin mobil bankacılıkta olduğunu gösterdiğini de belirtti. Süper uygulamaların çok yeni bir konsept olmadığını da aktaran, bankacılık sınırları dışında kalan hizmetleri de İşCep ile sunacaklarını paylaştı.

Müşterilerin günlük hayatına dokunacak bir süper uygulama vizyonunu İşCep'e katmayı hedeflediklerini de aktaran Lüle, İşCep içinde otomobil, ev ve tatil odaklı pek çok hizmetin yer alacağını da sözlerine ekledi. Lüle tarafından aktarılan bilgilere göre İşCep, sunacağı özellikler için girişimlerle de iş birliğine gidiyor.

Türkiye'de süper uygulama olma yolunda mesafe kateden diğer platformlarla iş birliği yaptıklarını da paylaşan Lüle, yıl sonuna kadar servis bankacılığı konusunda izinlerin verilmeye başlanabileceğini de aktardı. İş Bankası olarak son 4-5 yıldır yapay zeka ile birlikte yaşadıklarını belirten Lüle, yapay zeka destekli sanal asistan Maxi ile ilgili verileri de paylaştı.

LLM ve Web3 odaklı çalışmalar

Çağrı merkezlerinde gerçekleştirdikleri yıllık görüşmenin 3 katının Maxi chatbotu ile gerçekleştirildiğini aktaran Lüle, 10,3 milyon kişinin Maxi ile 80 milyon kez görüştüğünü de sözlerine ekledi. Yapay zeka odağındaki çalışmalarını hızlandıracaklarını da aktaran Lüle, Maxi'yi büyük/geniş dil modeli (LLM) ile güncelleyeceklerini de duyurdu. 

Yapay zeka odaklı çözümleri ilk etapta bir asistan olarak çalışanlarının yanında konumlandıracaklarını da aktaran Lüle, Web3 alanında da denemeler yaptıklarını ve denemelerin ötesine geçtikleri konular olduğunu da paylaştı. Lüle, kripto varlıkların saklanmasına yönelik bir çözüm geliştirdiklerini ve bu çözümü şu an banka içinde kurduklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.