Facebook ve Messenger'a kanallar özelliği geliyor

Meta, Facebook ve Messenger'a Telegram benzeri yayın kanalları ekleyeceğini duyurdu.
Facebook ve Messenger'a kanallar özelliği geliyor

Şimdiye kadar Instagram ve WhatsApp'ta yayın kanallarını hayata geçiren Meta, Facebook ve Messenger'a Telegram benzeri yayın kanalları ekleyeceğini duyurdu. Yayın kanalları özelliği her iki platformda da önümüzdeki haftalarda yerini alacak. 

Şirketin daha önce sırasıyla Instagram'da ve WhatsApp'ta yayına aldığı özelliğin detaylarını sizlerle paylaşmıştık. Yayın kanalları, içerik üreticilerinin veya tanınmış kişilerin, mesajlar aracılığıyla hayranlarıyla etkileşim kurmasını sağlıyor. Metin, görsel, anket ve ifadeler gibi içerik türlerini destekleyen kanallar ile aslında içerik üreticileri, kanala dahil olan kişilerle neredeyse tek yönlü bir iletişim kuruyor. Zira yalnızca içerik üreticileri mesaj gönderiminde bulunabiliyor. Kanal üyeleri ise mesajlara bıraktığı ifadeler ve anketlerdeki oylamalarıyla fikirlerini belirtebiliyor. 

Kanallar genellikle takipçilerle içerik üretim sürecinin perde arkasını ya da daha tematik içerikler paylaşmak için tercih ediliyor. Örnek vermek gerekirse; Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve Instagram Yöneticisi Adam Mosseri kanalları genellikle ürün güncellemeleri paylaşmak ya da ürünler ve özellikler hakkında topluluğun fikirlerini almak için kullanılıyor. 

Facebook Sayfaları için yayın kanalları

Facebook'taki Sayfalar için yayın kanalları oluşturma özelliğini test eden Meta, önümüzdeki haftalar bu özelliği yayına almayı planlıyor. Böylece Facebook Sayfası yöneticileri, doğrudan sayfa üzerinden kanal açabilecek. Özelliği kullanmak isteyenler için bir bekleme listesi de mevcut. 

Yayın kanalı oluşturulduktan sonra takipçiler, kanala otomatik olarak davet ediliyor. Takipçiler, kanala doğrudan Facebook Sayfası üzerinden de katılım gösterebiliyor. Kanala katıldıktan sonra atılan her mesajda bildirim alabileceğiniz gibi, bildirimleri sessize de almanız mümkün. Sohbetler ekranında Gelen Kutusu altında katıldığınız kanalları görebildiğinizi de ekleyelim. 

Şu anda Facebook ve Messenger'daki aktif kanallar arasında Netflix, Jay Shetty, WWE, League of Legends ve International Cricket Committee yer alıyor. 

Meta'nın kanallar özelliğini uygulama ailesinde yaygınlaştırması, şirketin sosyal ağları topluluk odaklı özelliklerle donatmaya kararlı olduğunu gösteriyor. Similarweb'in takip ettiği ilk 100 sosyal ağ ve topluluğun trafiği Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 3,7 oranında azaldı. Görünen o ki Meta, sosyal ağlara topluluk özellikleri ekleyerek kullanıcıların ilgisini kendi platformlarında tutmayı amaçlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.