32 inçlik yeni iMac, 2025 yılında tanıtılabilir

Yeni iMac modelinin 32 inç büyüklüğünde ve mini LED panel kullanan bir ekran ile gelmesi bekleniyor.
32 inçlik yeni iMac, 2025 yılında tanıtılabilir

M3 çipli Mac modellerinin 2024 yılında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Apple'ın üzerinde çalıştığı yeni modeller ile ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, yeni bir iMac modeli üzerinde çalışıyor.

Söz konusu yeni iMac modelinin 2017 yılında tanıtılan iMac Pro modelinin yerini alması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse iMac Pro modeli 2 yıl önce satıştan kaldırılmıştı. Kuo'nun aktardığı bilgilere göre yeni iMac modeli 2025 yılında satışa sunulacak.

Yeni iMac modelinin 32 inç büyüklüğünde ve mini LED panel kullanan bir ekran ile gelmesi bekleniyor. 32 inçlik iMac modeli ekran olarak 32 inçlik Pro Display XDR modeli ile benzer özelliklere sahip olacak. Hatırlatmak gerekirse Apple, Pro Display XDR modelini ülkemizde 144 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. 

32 inçlik iMac modelinin ne gibi teknik özelliklere sahip olacağı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor. iMac modelinin gücünü önümüzdeki yıl tanıtılacak olan M3 serisi çiplerden alması sürpriz olmayacaktır.

Kuo, 24 inç büyüklüğündeki iMac modelleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Kuo'ya göre Apple, 24 inç büyüklüğündeki iMac modellerini önümüzdeki yıl M2 ve M2 Pro çipleri ile birlikte güncelleyecek. Hatırlatmak gerekirse iMac modelleri 2021 yılında yeni tasarımları ve M1 çipi ile birlikte karşımıza çıkmıştı. iMac ailesi ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.