M3 çipli Mac modelleri 2024 yılında karşımıza çıkabilir

M3 çipli Mac modelleri, 2023 yılında satışa sunulmayacak. Gücünü M3 çipinden alan Mac modellerinin önümüzdeki yıl tanıtılmaları bekleniyor.
M3 çipli Mac modelleri 2024 yılında karşımıza çıkabilir

M3 çipli Mac modellerinin 2023 yılının Ekim ayında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Karşımıza çıkan sevkiyat ve tedarik zinciri odaklı yeni raporlara göre M3 çipli Mac modelleri, 2023 yılında satışa sunulmayacak. Gücünü M3 çipinden alan Mac modellerinin önümüzdeki yıl tanıtılmaları bekleniyor.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz Eylül ayında M3 çipli Mac modellerinin 2024 yılında karşımıza çıkabileceğini paylaşmıştı. Paylaşılan yeni raporlar da Ming-Chi Kuo'nun açıklamalarını destekler nitelikte.

Bloomberg'ten Mark Gurman ise geçtiğimiz aylarda M3 çipi ile gelecek olan ilk Mac modellerinin ‌yeni iMac‌, 13 inçlik MacBook Air‌ ve 13 inçlik MacBook Pro modelleri olabileceğini aktarmıştı. Söz konusu modellerin 2024 yılının ilk çeyreğinde tanıtılmaları sürpriz olmayacaktır. 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modellerinin ise 2024 yılının 2. veya 3. çeyreğinde M3 çipine kavuşmaları bekleniyor.

3 nanometre olarak tasarlanan M3 ailesi, M3, M3 Max ve M3 Ultra olmak üzere 3 farklı versiyona sahip olacak. M3 Pro işlemcisinin ise 12 CPU ve 18 GPU çekirdeğine sahip olması bekleniyor. M3 Pro, M2 Pro çipi ile kıyaslandığında daha fazla 2 CPU çekirdeği ve 2 GPU çekirdeği sunacak.

M3 çipini sadece Mac modelleri ile sınırlı kalmayacağını da ekleyelim. iPad ailesinin en güçlü üyeleri arasında yer alan iPad Pro da yeni modeli ile birlikte 2024 yılında M3 işlemcisini kullanmaya başlayacak. Apple'ın yeni modelleri ve M3 çipi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.