M3 çipli Mac modelleri Ekim ayında karşımıza çıkabilir

Gücünü M3 çipinden alacak olan Mac modellerini önümüzdeki Ekim ayında satışa sunabilir. M3 çipini kullanacak ilk Mac modeli ise yenilenen iMac olacak.
M3 çipli Mac modelleri Ekim ayında karşımıza çıkabilir

Apple'ın yeni MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro modellerini WWDC 2023'te tanıttığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Apple'ın yeni Mac modellerini M3 çipi ile tanıtacağı tahmin edilse de beklenen olmadı ve yeni Mac modelleri M2 çipi ile birlikte karşımıza çıktı.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, gücünü M3 çipinden alacak olan Mac modellerini önümüzdeki Ekim ayında satışa sunabilir. Hatırlatmak gerekirse Apple'ın iPhone 15 ailesini Eylül ayında gerçekleştireceği bir lansman ile tanıtması bekleniyor.

Gurman'a göre Apple, iPhone 15'in ardından ise M3 çipli yeni Mac modellerini tanıtacak. M3 çipini kullanacak ilk Mac modeli ise yenilenen iMac olacak. Tasarım anlamında önemli bir değişiklik yaşayan M1 çipli yeni iMac'in tanıtıldığını 2 yıl önce sizlere aktarmıştık

2 yıldır ise herhangi bir güncelleme almayan iMac, M3 çipi ile birlikte performans anlamında büyük bir sıçrama yaşayabilir. M3 çipi ile tanıtılacak olan yeni iMac'in 24 inç büyüklüğünde bir ekran ile gelmesi bekleniyor. Geçtiğimiz dönemlerde yeni iMac modellerinin 32 inç ekran büyüklüğüne sahip olabileceği de karşımıza çıkmıştı.

Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre 32 inç ekran büyüklüğüne sahip olan iMac modelleri 2024 yılının son çeyreğinde tanıtılabilir. M3 çipi ile karşımıza çıkacak tek modelin iMac olmayacağını da paylaşalım. Gurman, M3 çipli MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin de Ekim ayında karşımıza çıkmasını bekliyor.

M3 çipli ve OLED ekrana sahip olacak olan iPad Pro modeli ise 2024 yılında tanıtılacak. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.