Yenilenen tasarımı ile M1 çipli yeni iMac, 14 bin 499 TL fiyat etiketiyle tanıtıldı

Tasarım olarak önemli değişikler yaşayan yeni iMac modelleri 7 farklı renk seçeneği sunuyor. Bu renk seçeneklerinin arasında ise yeşil, sarı, turuncu, pembe, mor, mavi ve gümüş bulunuyor.
Yenilenen tasarımı ile M1 çipli yeni iMac, 14 bin 499 TL fiyat etiketiyle tanıtıldı

Apple'ın bugün gerçekleşecek "Spring Loaded" etkinliğinden neler beklediğimizi daha önce sizlere aktarmıştık. Etkinlik ile birlikte tanıtılması beklenen yeni iMac modeli tanıtıldı. Tasarım olarak önemli değişikler yaşayan yeni iMac modelleri 7 farklı renk seçeneği sunuyor. Bu renk seçeneklerinin arasında ise yeşil, sarı, turuncu, pembe, mor, mavi ve gümüş bulunuyor.

Gücünü yeni M1 işlemcisinden alacak olan yeni iMac, bir önceki iMac modellerine oranla güçlü bir performans sunacak. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre yeni iMac modeli bir önceki modele oranla CPU anlamında yüzde 85 daha hızlı çalışacak. Grafik işlemci anlamında 2 kat, makine öğrenimi anlamında ise 3 kat daha hızlı.

24 inç büyüklüğünde bir ekran ile gelecek olan yeni iMac'in ekran çözünürlüğü ise 4480 x 2520 piksel. Güçlü performansına rağmen sessiz bir şekilde çalışabilecek olan yeni iMac, 10 desibelin altında bir ses seviyesinde sahip olacak.

1080 piksel çözünürlüğünde bir kameraya sahip olacak olan yeni iMac, kamera, mikrofon ve hoparlör konusunda oldukça iddialı. Yeni iMac modelinin arka kısmında 4 adet Type-C girişi bulunduruyor. Yeni iMac ile birlikte klavyenin yenilendiğini de paylaşalım.

Yeni klavyenin en önemli özelliği ise Touch ID desteği ile birlikte gelmesi oldu. Yeni iMac'in şarj adaptörü üzerinde ethernet girişi sunulduğunu da paylaşalım. İki farklı modele sahip olacak olan yeni iMac, 1299 ve 1499 dolar fiyat etiketlerine sahip olacak. Bu iki model arasında ise sadece sadece işlemci konusunda farklılık bulunuyor. 1299 dolarlık model 7 çekirdekli işlemciye sahipken, üst düzey model ise 8 çekirdekli işlemci kullanacak. Yeni iMac'in ülkemizdeki fiyatları ise 7 çekirdekli işlemciye sahip olan model için 14 bin 499, 8 çekirdekli işlemciyi kullanan model için ise 16 bin 699 ve 18 bin 899 TL. Son olarak yeni iMac'lerin 30 Nisan tarifinde ön siparişe açılacağına da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.